Tužan dan za italijanski fudbal: Bari bankrotirao, Kjevo i Parma na pragu seldibe u niži rang

Tim sa stadiona "Sveti Nikola" pokušali su da izvuku iz ambisa vlasnik Lidsa, Andrea Radricani i lokalni biznismen Ferdinando Napoli
427 pregleda 2 komentar(a)
Bari, Foto: Twitter
Bari, Foto: Twitter
Ažurirano: 17.07.2018. 08:17h

Fudbalski klub Bari proglasio je bankrot zbog nedostatka sredstava za registraciju i od naredne sezone igraće u Seriji D, pišu italijanski mediji.

Rok za registraciju italijanski klub imao je do juče u 18 časova. Nijesu uspjeli da ispune obaveze, pa su se čelnici Fudbalskog saveza Italije odlučili za radikalan potez i popularni "pjetlovi" će nakon 110 godina igrati u amaterskom rangu.

Tim sa stadiona "Sveti Nikola" pokušali su da izvuku iz ambisa vlasnik Lidsa, Andrea Radricani i lokalni biznismen Ferdinando Napoli. Oni su pokrenuli postupak preuzimanja kluba, ali nijesu imali dovoljno vremena da završe posao.

Na dešavanja u klubu nije ostao imun ni gradonačelnik Barija, Antonio Dekaro.

"Ovo je katastrofalan dan, ne samo za fudbal u Bariju, nego za italijanski fudbal. Ovo boli 1.000 puta više od bilo kog poraza na terenu. Pokušali smo sve što je moguće, možda sam čak išao iznad svojih dužnosti kao gradonačelnik. Radio sam to kao navijač ovog kluba i građanin. Nije uspjelo. Moramo da nastavimo dalje. Fudbal u Bariju ne smije da stane ovog jula", rekao Dekaro.

Pored Barija, u Seriju D se preselila i Ćezena, dok je Avelino uspio da sakupi 800.000 eura i tako se spasi propadanja.

Bari je prošle sezone bio nadomak promocije u Seriju A, ali su u plej-ofu poraženi od Ćitadele.

Kjevo i Parma na pragu seldibe u niži rang

Italijanskim prvoligašima, Kjevu i Parmi prijeti ispadanje u niži rang, pišu tamošnji mediji.

Za danas je zakazano suđenje "letećim magarcima", jer je njihov čelnik Luka Kampedeli u saradnji sa prvim čovjekom Ćezene, Đorđom Lugarelijem, razmjenjujući igrače prikazivao lažne novčane iznose, pa je proizvedena fiktivna kapitalna dobit od 25 miliona eura.

Sa druge strane, Parma je osumnjičena za namještanje utakmica. Igrači "krstaša"Emenuele Kalajo i Fabio Ćeravolo su uoči utakmice njihovog tima sa Specijom, razmjenjivali poruke sa suparničkim igračima. U tim porukama, oni su navodno od rivala tražili da "ne zapinju" previše protiv Parme. Novi prvoligaš u tom meču slavio je 2:0.

Bonus video: