Kapiten Tomić propušta Sevilju

Priželjkujem inostrani angažman, a ima ponuda od domaćih prvoligaša, mada do sada nijesam razmišljao i tražio novi klub
5 komentar(a)
Mladost, Foto: Vesko Belojević
Mladost, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.07.2013. 20:43h

Nakon istorijske pobjede u Senici znalo se da će Mladost na megdan u Sevilji biti bez suspendovanih prvotimaca, Bojana Sankovića i Bojana Kaljevića, koji su sparili žute kartone. Trener Nikola-Peco Rakojević za utakmicu svih utakmica za crnogorski fudbal na “Pishuanu” neće moći da računa ni na kapitena Danila Tomića!

"Nijesam od juče igrač Mladosti. Istekao mi je ugovor, a sa upravom kluba nijesam uspio da dogovorim novi. Jako mi je žao što ću propustiti duele sa Seviljom, ali se nijesmo uspjeli dogovoriti. Obavio sam juče posljednje razgovore sa upravom i u korektnom tonu se rastali uz obostrane najbolje želje u budućnosti", kazao je za “Vijesti” 27-godišnji kapiten Mladosti Danilo Tomić.

On je tokom prethodne dvije sezone bio prvotimac našeg prvoligaša, a igrama i odnosom na pozicijama desnog beka ili desnog krila zaslužio je i kapitensklu traku, koju je nosio u istorijskim pobjedama nad Videotonom i Senicom.

"Šteta je što propuštam Sevilju, ali ponuda koju mi je u Beču, dan nakon pobjede u Senici, predočila uprava Mladosti, za mene nije bila prihvatljiva. Drastično se razlikovala od mojih uslova i u nastavku razgovora juče nije bilo pomaka po tom pitanju, pa smo se odlučili na rastanak. Zahvalan sam Mladosti na maksimalno korektnom odnosu tokom prethodne dvije sezone, ali prelazni rok polako ističe i nema se vremena za čekanje. Mladost je ispunila sve iz ranijeg dogovora kao i novih 2.000 eura premije za pobjedu nad Senicom", naglasio je Tomić.

Zašto se, ipak, nije sačekalo sa odlukom, jer Mladost nema mogućnost prijave novih igrača u kvalifikacijama za Ligu Evrope?

"Ne znam. Pozvan sam na razgovor koji sam ranije inicirao, jer mi je ugovor istekao. Ali, tako je to u ovom poslu, i sada mi predstoji traženje novog kluba. Priželjkujem inostrani angažman, a imam ponuda od domaćih prvoligaša, mada do sada nijesam razmišljao i tražio novi klub. Moje, kao i misli cijele ekipe su bile okrenute Evropi, ali sada ću raditi na pronalasku drugog kluba. Slobodan sam u izboru nove sredine, a saigračima želim svaku sreću u Sevilji. I upravi u daljem napretku kluba, koji je i moja kuća. Termin mojeg odlaska se ni meni ne sviđa, ali vjerujem u moje dojučerašnje saigrače, među kojima ima dosta kvalitetnih ljudi da ponesu kapitensku traku. Spisak je zaista dugačak, Šofranac, Savićević, Seratlić...", zaključio je Tomić.

Evropska saga sa Mladosti najveći su uspjesi u karijeri Tomića, koji je nakon početaka u Mladosti bio prvotimac prvoligaša Koma, a nakon polusezone u Gruziji, godinu i po je nosio dres Rudara. U Mladost se vratio prije dvije godine.

Bonus video: