Barselona krenula u "ofanzivu" za dovođenje Luiza

Ukoliko propadne pokušaj dovođenja Luiza, Barselona će angažovati 24-godišnjeg Santijaga Verginija, defanzivca Njuels Old Bojsa
0 komentar(a)
David Luiz, Foto: REUTERS
David Luiz, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.07.2013. 11:16h

Barselona je krenula u ofanzivu za dovođenje Davida Luiza, štopera Čelzija, objavio je katalonski "Sport“.

Nakon što je PSŽ definitivno odbio ponudu za Tijaga Silvu, Andoni Zubizareta će pokušati da dogovori dolazak Luiza na „Nou Kamp“.

Brazilac je bio želja Tita Volanove, doskorašnjeg trenera, a ni Hererdo Martino nema ništa protiv dolaska nekadašnjeg člana Benfike.

Zubizareta je nekoliko puta prethodnih dana telefonom razgovarao sa Đulijanom Bertolučijem, menadžerom Luiza, a Barselona je spremna da Čelziju plati 29 miliona eura.

I sam Luiz je, prema istim izvorima, rekao menadžeru da pregovara sa španskim šampionom, pošto se ne uklapa u zamisli Žoze Murinja za narednu sezonu.

On se juče pridružio Čelziju nakon produženog odmora zajedno sa zemljakom Oskarom.

Bertoluči se već nalazi u Londonu, ali ne zbog Luiza, već ugovora transfer svog drugog klijenta, napadača Atletiko Mineira Bernarda u Arsenal.

Kada okonča pregovore sa "topdžijama“, svratiće na "Stemord bridž“ i pokušati da ubijedi Murinja i Romana Abramoviča da dozvole Luizu prelazak u Barselonu.

Izgleda da bi do dogovora moglo doći, jer je Čelzi poslao ponudu Botafogu za 18-godišnjeg štopera Doriju, koji bi trebalo da zamijeni Luiza.

Luiz je u redove „plavaca“ stigao 31. januara 2011. godine iz Benfike za sumu od 25 miliona eura.

Upisao je do sada 62 nastupa za "plavce“, a šest puta je pogodio mrežu rivala.

Karijeru je počeo u brazilskom klubu Vitorija.

Ukoliko propadne pokušaj dovođenja Luiza, Barselona će angažovati 24-godišnjeg Santijaga Verginija, defanzivca Njuels Old Bojsa.

Bonus video: