Jovetić: Trener najbolje zna koja je moja pozicija

"Volim da igram iza dva napadača, ali i po lijevoj strani u napadu. Ali, trener je tu da odluči, i što on bude mislio to će biti najbolje za mene", rekao je Jovetić.
0 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Savo Prelević
Stevan Jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.07.2013. 12:10h

Nakon medicinskih pregleda, potpisa ugovora, prvog intervjua za klupsku televiziju i prvog treninga sa novim saigračima, Stevan Jovetić je održao prvu pres konferenciju u opremi Mančester sitija.

U dalekom Hong Kongu, gdje se “građani” pripremaju za novu sezonu, crnogorski reprezentativac je zajedno sa trenerom Manuelom Pelegrinijem odgovarao na pitanja velikog broja engleskih i azijskih novinara.

Koje mjesto voli na terenu, bilo je prvo pitanje koje je dočekalo Stevana.

"Volim da igram iza dva napadača, ali i po lijevoj strani u napadu. Ali, trener je tu da odluči, i što on bude mislio to će biti najbolje za mene", rekao je Jovetić.

Siti danas u 14.30 časova po centralnoevropskom vremenu igra prijateljsku utakmicu sa Sanderlendom i vrlo je moguće da Jovetić odigra i prvi meč u dresu Mančester sitija.

Ili će trener Pelegrini odlučiti da ga poštedi, jer je tek nekoliko dana sa ekipom.

"Tu sam četiri ili pet dana, ali se osjećam sjajno, saigrači su me već dobro prihvatili i hvala im na tome. Imamo sjajnu ekipu i vjerujem da ćemo biti u prva dva tima koji će se boriti za titulu u Premijer ligi".

Da li je pričao sa doskorašnjim saigračem Stefanom Savićem, koji je prošle sezone igrao za Siti, bilo je naredno pitanje za Jovetića.

"Naravno da sam pričao svakodnevno, rekao mi je puno dobrih stvari za Mančester siti i za Premijer ligu. Čak i kada je igrao ovdje redovno smo se čuli, i prošle sezone me je zvao da dođem. Gledao sam svaku utakmicu, on je igrao impresivno iako je imao samo 19 godina", rekao je Jovetić.

Trener Pelegrini izjavio je da je Stevan “značajan igrač za Siti”, baš kao i dva pojačanja iz Sevilje, Hesus Navas i Alvaro Negredo.

"Da, imamo dobar tim, ali ne smijemo da zaboravimo da nedostaju dva važna igrača koja su bila tu prošle sezone, Teves i Baloteli. U svakom slučaju, vjerujem da ćemo uskoro kompletirati tim", rekao je Pelegrini, koji je stigao iz Malage.

Bonus video: