Martino: Nije problem što igrači Barselone ne znaju ko sam

"Očigledno je da me ne poznaju dobro. Da sam radio u Evropi onda bi me poznavali, ali sam radio u Južnoj Americi...", rekao je Martino na predstavljanju u Barseloni.
1 komentar(a)
Herardo Martino, Foto: Beta AP
Herardo Martino, Foto: Beta AP
Ažurirano: 26.07.2013. 13:35h

Novi trener Barselone Herardo Tata Martino rekao je danas da mu ne predstavlja problem to što većina fudbalera tog kluba ne zna ko je on.

"Očigledno je da me ne poznaju dobro. Da sam radio u Evropi onda bi me poznavali, ali sam radio u Južnoj Americi...", rekao je Martino na predstavljanju u Barseloni.

Martino je do sada vodio nekoliko južnoameričkih klubova, kao i reprezentaciju Paragvaja, a prošlu sezonu proveo je u argentinskom Njuelsu.

On je potpisao dvogodišnji ugovor sa Barselonom, a na klupi je naslijedio Tita Vilanovu, koji je morao da se povuče zbog bolesti.

"Zahvalan sam na povjerenju koje sam dobio. Pitanje je ponosa to što sam došao ovdje, ali mi je žao razlog zbog kojeg sam došao. Volio bih da kažem da Vilanovi želim sve najbolje", naveo je Martino.

Novi trener Barselone je kazao da Leo Mesi i novi fudbaler tog kluba Nejmar mogu biti uspješan tandem.

"Ne mislim da takva dva fudbalera ne mogu da igraju zajedno, to neće biti problem. Ako se to nekako i desi, onda je to problem trenera, a ne igrača. Mesi je igrao tokom karijere na različitim pozicijama, ali sada postiže više golova nego ikad, tako da mu neću menjati mjesto na terenu", naveo je Martino.

Ovaj 50-godišnji Argentinac je rekao da želi da ekipi predstavi nekoliko svojih ideja, kako bi ona bila još kompletnija.

"Imam dvije osnovne stvari o kojima razmišljam, stil kluba i stil igrača. Pogledao sam način na koji oni žele da rade i koliko se prijatno osjećaju. Želim da im predstavim nekoliko svojih ideja kako bi ekipa bila još kompletnija", rekao je Martino.

Sportski direktor Barselone Andoni Zubizareta rekao je da su čelnici kluba više sati razgovarali sa Martinom prije nego što su se odlučili da ga angažuju.

"Tražili smo top trenera koji će imati prave ideje i koji će se integristati u Barselonin sistem. Pošto smo pogledali profil Martina i ekipe, osjetili smo da je to najbolja opcija", rekao je Zubizareta.

Bonus video: