Rakojević: Sanjamo, ali zasluženo

O Sevilji ništa, sada je vrijeme za slavlje, a u subotu ujutro smo u Podgorici i tada ćemo se spremati", kaže Nikola Rakojević
7 komentar(a)
Rakojević, Foto: Savo Prelević
Rakojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.07.2013. 23:04h

Nikola Rakojević opet je spremio fantastičnu taktiku, ali bi sve bilo uzalud da nije bilo fudbalera da sve to sprovedu na terenu.

"Slavili smo, uprkos podatku da je Senica pokazala ono što smo i znali - da je spremnija, jača i uigranija ekipa. Imali su posjed lopte u prvom dijelu, i dvije dobre šanse. Ipak, kada smo postigli gol, oni su počeli da igraju dugačkim loptama, da preskaču igru za šta smo se i pripremali. Preuzeli smo igru, a na poluvremenu sam samo igračima rekao da ne prestanu da vjeruju, i sve da rival izjednači možemo dati gol za pobjedu. Sve što su do kraja imali je šansa u samom finišu, ali je Vujadinović sjajno odbranio. Sve u svemu, mislim da smo zaslužili ovo što se dešava

Nijeste željeli da pričate o Sevilji prije revanša Senici, šta sada imate da kažete?

"O Sevilji ništa, sada je vrijeme za slavlje, a u subotu ujutro smo u Podgorici i tada ćemo se spremati. Malo je vremena - kazao je Rakojević nakon istorijske pobjede Mladosti, koja je prvi put u klupskoj istopriji zakoračila u Evropu, ali velikim korakom.

Slovaci su bili u šoku...

"Jako nam je teško, jer nijesmo napravili očekivani korak naprijed. Odlučile su dvije neraealizovane šanse u prvom dijelu, naročito ona prečka. U nastavku je sve bilo drugačije, vrijeme je isticalo, a mi smo željeli što više lopti da ubacimo u njihov kazneni prostor. Tu nijesmo bili dovojno opasni. Stvarno mi je žao momke. Sramota nas je, jer smo imali željeni rezultat koji je samo trebalo kući odbraniti i sada se osjećamo kao da nam je nešto ukradeno", rekao je trener Senice Eduard Pagač.

A sva se igra u drugom dijelu svodila na dubinske lopte prema Juraju Piroški.

"Nemam riječi za ovo. Fudbal zna da bude surov, kao kakva katastrofa i ne znam šta je pošlo naopako. I još smo imali sve u svojim rukama nakon meča u Podgorici, koja će sada uživati u atraktivnom rivalu kakav je Sevilja. Promašili smo, nažalost naše šanse", skrušeno je kazao Piroška.

Bonus video: