Kulminacija ljeta: Mladost izbacila Senicu, Sevilja stiže u Podgoricu!

Jedini gol postigao je Bojan Kaljević, koji je pogodio mrežu slovačkog vicešampiona u 38. minutu
98 komentar(a)
Mladost-Videoton, Foto: Savo Prelević
Mladost-Videoton, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.07.2013. 19:47h

Imali su igrači Mladosti san da se u 3. kolu kvalifikacija Lige Evrope oprobaju sa španskim velikanom Seviljom. I ostvarili su ga na stadionu Senice, na kojem su ostavili i razum i srce za ogromnu, gigantsku pobjedu od 1:0, najveću u istoriji kluba, jednu od najvećih u istoriji crnogorskog klupskog fudbala! Nakon eliminacije Videotona, Mladost je još jednom zadivila Evropu.

Bilo je to hrabro srce malog tima iz Podgorice, kojim je savladadan slovački viceprvak na njegovom terenu i kojim su ostvarni snovi, sanjani bez izuzetka od strane svih izabranika Nikole -Peca Rakojevića.

Poput snova, identična je bila i želja i timski duh igrača Mladosti, koji su disali kao jedan za najveći uspjeh u karijerama. Tek nakon viceprvaka Mađarske, Videotona, taj timski duh šeste ekipe naše lige bio je prevelik i za viceprvaka Slovačke, uprkos podatku da ja kao i ekipi iz Sehešfehervara, sudijska greška u prvom meču natjerala Mladost da juri rezultat. On je stigao golom Bojana Kaljevića u 38. minutu, koji se na najljepšti način iskupio za po jedan promašeni zicer u posljednja dva evropska duela.

Zato je razumljiva nevjerica i hvatanje za glavu igrača i stručnog štaba Senice nakon posljednjeg sudisjkog zvižduka, i neviđeno slavlje igrača Mladosti, koje je i sat kasnije bilo toliko glasno da je trener Rakojević uz dosta problema obavio telefonski ragovor.

"Nije bilo lako, ali igrači su zaslužili da slave", prokomentarisao je Rakojević, koji je takođe ostvario najveći uspjeh u dugoj trenerskoj karijeri.

Dati gol je i bio cilj iskusnog trenera, a igrači su znali da ako ne pogriješe idu na megdan ekipi koju su do skora mogli da gledaju samo na televiziji. I uspjeli su, a da je Ermin Seratlić bio malo precizniju u 62. minutu, kada je njegov volej završio preko prečke, ne bi bilo ni straha u posljednjih pola sata za Mladost.

Nije sve dobro krenulo po Podgoričane, ali je napadač iz Obale Slonovače Diarasouba promašio u 4. minutu, a 13 minuta kasnije je u situaciji “oči u oči” sa golmanom Miroslavom Vujadinovićem uzdrmao prečku. Mladost je imala sreću da do gola dođe nakon prvog kornera. Izveo ga je fantastični Japanac Išihara Taku, Božo Marković je pokušao, a lopta se odbila do Kaljevića, koji je ovoga puta bio maksimalno pribran i ubacio je u mrežu. Mladost se osokolila pa je statistika na poluvremenu govorila sve - tri udarca u okvir gola fudbalera Mladosti i samo jedna intervencija Vujadinovića.

Senica je u nastavku pojačala ritam, i imala je tri pokušaja do 60. minuta. Potom se probudila Mladost, pa je nakon pokušaja Takua, u 62. minutu Seratlić nepreciznim volejom poslao loptu ubačenu sa suprotne, desne strane. Mladost se potom povukla, a Senica je dugačkim loptama pokušala da probije bedem. Najbliži tome bio je Diarasouba u 89. minutu glavom, ali... uslijedila je neopisiva sreća, koju su slovački mediji prokomentarisali zasluženom, još kada se ide na duel Sevilji!

SENICA - MLADOST 0:1 (prvi meč 2:2)

Senica - Stadion FK Senica. Gledalaca: 3.908. Sudija: Anar Salmanov (Azerbejdžan). Strijelac: Kaljević u 38. minutu. Žuti kartoni: Piroška, Čermak i Kriško (Senica), Kaljević, Sanković, Šofranac i Seratlić (Mladost)

Senica: Šula - Kristovam (Čermak), Kriško, Brabec, Kalabiška - Kona, Piroška, Opiela (Jakubov), De Oliveira (Diviš), Diarasouba, Zeman

Mladost: Vujadinović - Tomić, Šofranac, Mitrović, Živković - Sanković, Taku - Savićević (Pavićević), Kaljević (Novović), Sertatlić - Marković (Knežević).

Bonus video: