Bolji od Slaska makar jedno poluvrijeme

Rudar je danas u Podgorici, u revanš meču drugog kola, igrao sa Slaskom neriješeno 2:2, ali je nastavak takmičenja izborio poljski tim zahvaljujući pobjedi pred svojim navijačima
9 komentar(a)
Miroje Jovanović, Foto: Boris Pejović
Miroje Jovanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.07.2013. 18:37h

Rudar se oprostio od Evrope nakon remija sa Slaskom pod Goricom (2:2), popravivši utisak iz prve utakmice u Vroclavu, gdje je bilo 4:0 za Poljake.

Ni jučerašnjih 2:2 nije, međutim, realan odnos snaga, naprotiv - gosti su u opustili u drugom poluvremenu, nakon laganih 0:2 u prvom dijelu, što je ekipa Mirka Marića iskoristila da makar zadovolji rezultatski utisak, iako je i jučerašnja predstava pokazala da je Slask neuporedivo bolji tim.

Za utjehu, ostaje podatak da su Pljevljaci u dvomeču sa moćnijim rivalom bili bolji makar jedno poluvrijeme.

"Moramo da budemo zadovoljni nakon debakla u Poljskoj, ali isto tako i realni - protivnik je u drugom poluvremenu spustio gard, jer je već sve bilo gotovo. Bilo bi, ipak, ružno da smo opet poraženi, zbog toga je ovakav rezultat dobar po nas", prokomentarisao je Marić.

Do remija, Pljevljaci su stigli bukvalno u posljednjoj sekundi meča, kada čak ni oni nisu vjerovali da mogu da se promijene stvari. Gosti su držali loptu, a onda se okliznuo Brazilac Dudu, Vuković mu je oduzeo loptu, dodao do Bambura, koji je šutirao iz prve ispod golmana Gikieviča.

Upravo su Bambur i Vuković, obojica tinejdžeri, bili Marićeveve napadačke promjene u odnosu na prvi meč u Vroclavu. Akciju koju su izveli u 92. minutu imaće šansu da puno puta ponove u domaćoj ligi, što su koristi koje se izvlače iz Evrope, uprkos laganom ispadanju.

Marić je izvršio i dvije promjene u defanzivi, Miroja Jovanovića je vratio na desnog beka, a Nemaju Mijuškovića ubacio na poziciju centralnog defanzivca, sa namjerom da zatvri protivničku lijevu stranu, po kojoj je “curilo” u Vroclavu.

I to je dobro funkcionisalo u prvih pola sata, kada igračima Rudara popustila koncentracija da prate neprestana ponavljavanja Slaskovih igrača na oba krila. Jasno, i golovi su pali nakon prodora po bokovima - Subota je u 31. minutu pogodio glavom nakon centaršuta Dudua sa lijeve, a Paišao u 34. nakon bijega i dodavanja Sobote sa desne strane.

Igra Rudara raspala se u finišu prvog dijela, pucalo je sa svih strana, a Mila je u 43. minutu promašio zicer za 0:3.

Marić je na poluvremenu Bamburu i Vukoviću pridodao još jednog mladog napadača, Ćosovića, a Miroje Jovanović u 57. minutu promiješao odbranu Slaska za prvi gol Rudara u dvomeču protiv Poljaka.

Gosti u nastavku nisu bili previše zainteresovani da idu u napad, ali su ipak mogli da daju treći gol, jer je Vlahović u 81. minutu sa gol linije odbranio pokušaj Holte. Šansu za Rudar imao je i Brnović prije nego što je Bambur u nadoknadi pogodio za 2:2.

"Ovo je nagovještaj da možemo da budemo optimisti pred početak sezone. Vidjeli smo da možemo da se nosimo i sa jačim rivalom. Ostaje nam da nakon evropskog iskušenja izguramo domaće prvenstvo. Teško je uklopiti i jedno i drugo, sigurno je da će se osjetiti kriza negdje u toku sezone", istakao je Marić.

RUDAR - SLASK 2:2 (prvi meč 0:4)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 367. Sudija: Luk Vouters (Belgija). Strijelci: Jovanović u 57. i Bambur u 90+2. minutu za Rudar, Sobota u 31. i Paišao u 34. minutu za Slask. Žuti kartoni: Jovanović (Rudar), Paišao (Slask).

Rudar: Vukliš 6, Jovanović 7, Petrović 6, Mijuškoviš 6 (Damjanović), Nestorović 6, Kaluđerović - (Sekulić 6,5), Vlahović 6,5, Brnović 6, Vuković 6,5, Bambur 6, Stojanović 5,5 (Ćosović 6).

Slask: Gikievič 6, Ostrovski 6,5, Pavelec 6,5, Kokoška 6, Dudu 6,5, Kazmierčak 6 (Soha), Mila 6,5 (Holota), Sobota 7 (Paku), Patejuk 6,5, Paišao 7.

Bonus video: