Stigli Poljaci, policija vlasnicima lokala u centru PG preporučila zatvaranje

Moglo bi da bude izuzetno vruće danas na stadionu pod Goricom, ne samo zbog tropskih temperatura
15 komentar(a)
Poljski huligani, Foto: Boris Pejović
Poljski huligani, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.07.2013. 14:02h

Navijači poljskog Slaska iz Vroclava, koji su jula prošle godine uoči meča protiv Budućnosti digli Podgoricu na noge, najvjerovatnije će se i danas pojaviti u glavnom gradu Crne Gore, kako bi pružili podršku svojim fudbalerima u revanš meču kvalifikacija za LE protiv Rudara.

Poljski mediji pišu da navijači Slaska ne dolaze u organizaciji kluba, ali da će se vjerovatno dočepati Podgorice preko primorja, putem individualnih aranžmana i raznih turističkih agencija.

"Nema organizovanog prevoza za navijače, ali ne možemo da isključimo mogućnost da će ući u Crnu Goru sopstvenim automobilima", rekao je za sajt predsjednik Slaska Pjotr Vašnjevski.

Iz Rudara kažu da su spremni...

"Održali smo sastanak sa policijom. Znamo da ne dolaze navijači u organizaciji kluba, ali da je vrlo moguć dolazak pojedinih gmpica koje će se prijaviti kao turisti. U svakom slučaju, angažovali smo dovoljan broj pripadnika policije i obezbjeđenja i vjerujemo da će sve proteći u najboljem redu kazao je Muhamed Gerina", sekretar Rudara.

Zbog povećanog rizika za bezbjednost, Uprava policije je, prema saznanjima "Vijesti", vlasnicima lokala, prodavnica i kompanija u užem centru Podgorice preporučila privremeno zatvaranje, ne bi li se spriječio bilo kakav incident sa poljskim huliganima.

Preporuka je da se radnje zatvore najranije do 19:30, kada se završava utakmica a prema saznanjima "Vijesti", vlasnici pojedinih kompanija su poslušale preporuku.

Haos od prošle godine

Bio je 19. jul prošle godine, opsadna noć u Podgorici jedna grupa navijača Slaska napala je policiju ispred stadiona, a druga, još žešća, na ulazu u grad kod skretnice za Univerzitet Donja Gorica. Poljaci su se tu sjurili iz dvospratnog autobusa i napali saobraćajce, koji su potpomognuti pripadnicima Posebne jedinice policije uspjeli da ih, uz upotrebu sile, uguraju u autobus.

Policija, ali i navijači Budućnosti nijesu tada ostali dužni Poljacima šokirani poljski mediji pisali su da su organi reda "smirivali" navijače dresiranim psima, dok je u samom centru Podgorice batine dobio i portparol FK Slask. Takođe, ukraden je i dio opreme poljskog kluba.

Epilog nereda 11 povrijeđenih, od čega sedam policijaca. Scena kako jedan navijač Slaska visi na ogradi južne tribine podgoričkog stadiona obilježila je fudbalsko ljeto 2012. godine...

Bonus video: