Mesi: Nisam doveo Martina u Barselonu

Martino je prošle sezone predvodio Njuels Old Bojs do titule u argentinskoj Klausuri, a 2010. godine je sa reprezentacijom Paragvaja stigao do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta/AP
Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.07.2013. 11:19h

Fudbaler Barselone Lionel Mesi rekao je da nije uticao na odluku uprave kluba da dovede trenera Herarda Martina na “Nou Kamp”, prenijeli su danas španski mediji.

Martino je u utorak uveče na konferenciji za novinare rekao da je uvjeren da su ga Lionel Mesi i njegov otac Horhe preporučili upravi Barselone, prije nego što mu je klub ponudio posao.

On je potpisao dvogodišnji ugovor sa šampionom Španije.

Martino (50) je na klupi Barselone zamijenio Tita Vilanovu, koji je napustio klub pošto ponovo mora da se liječi od raka pljuvačnih žlijezda.

Mesi i Martino su iz Rozarija, a fudbaler je u prošlosti hvalio trenera Martina.

"Nemam ništa sa dolaskom Herarda Martina, a ne moram to ni da objašnjavam. Odluku su donijeli predsjednik (Sandro) Rosel i uprava kluba. Ranije sam rekao da mi se čini da je on dobar trener, ali ne moram ništa da objašnjavam", rekao je Mesi za list “As”.

"Nikada se nismo sreli, ne poznajem ga. Ni njega, ni Luisa Enrikea, drugog trenera o kome su mediji pisali. Mislim da je klub donio dobru odluku, u Paragvaju i Argentini je pokazao šta zna. Nadam se da će to biti dobro za nas", dodao je četvorostruki najbolji fudbaler svijeta.

Martino je prošle sezone predvodio Njuels Old Bojs do titule u argentinskoj Klausuri, a 2010. godine je sa reprezentacijom Paragvaja stigao do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Bonus video: