Dueli veterana Budućnosti i Hajduka u Podgorici i Tivtu

Fudbalski veterani podgoričke Budućnosti i splitskog Hajduka odigraće dvije prijateljske utakmice najvjerovatnije u Podgorici i Tivtu
1 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2013. 11:55h

Fudbalski veterani podgoričke Budućnosti i splitskog Hajduka odigraće dvije prijateljske utakmice najvjerovatnije u Podgorici i Tivtu, saopšteno je nakon sastanka crnogorskih sportskih menadžera Marka Borovića i Zorana Poleksića sa bivšim fudbalerima Hajduka Draganom Holcerom i Ivanom Gudeljom.

Borović i Poleksić boravili su u Splitu na predlog nekadašnjeg direktora Hajduka Stipa Jukića, a povodom mogućnosti odigravanja utakmica veterana kluba sa Poljuda i Budućnosti.

Poleksić je kazao da je ideja o prijateljskim duelima proslavljenih asova iz dvije države idealna i izvodljiva, kao i da bi njena realizacija prevazišla sportske okvire.

"Planirana je i promocija knjge Hajdučka priča, posvećene Ivanu Gudelju koja govori o burnoj i nesvakidašnjoj sportskoj i životnoj priči jednog od najboljih jugoslovenskih fudbalera tog vremena. Vjeri, volji i moralu, da se pobijedi bolest koja mu je prekinula igračku karijeru. U okviru manifestacije, biće prostora i za poznatu splitsku klapu", rekao je Poleksić

On očekuje podršku gradskih struktura, ali i Fudbalskog Saveza Crne Gore, navodeći da postoje svi preduslovi za istinski spektakl.

Borović smatra da bi, nakon prošlogodinje manifestacije Dani Splita u Ulcinju, dolazak legendi Hajduka i prijatelja kluba bio bi još jedan doprinos afirmaciji integracija, novih međuljudskih povezivanja i multietičnosti kroz sport i kulturu.

Legendarni fudbaler Hajduka Ivan Gudelj vjeruje u povoljan ishod razgovora, podsjećajući na brojne poštovace i prijatelje u Crnoj Gori, ali i činjenicu da su neki fudbaleri iz Crne Gore nosili dres Hajduka.

"Bilo bi lijepo da u tom svojstvu i nastupe u okviru najavljenih mečeva za nesto više od dva mjeseca. Knjiga Hajdučka priča, autora Blaža Duplančića, imala je 40 promocija u više država, pa eto prilike da se predstavimo i u Crnoj Gori", rekao je Gudelj.

Dolazak u Crnu Goru najavili su i proslavljeni fudbaler Ivica Šurjak, trener Stanko Poklepović, bivši direktor Hajduka Zdravko Reić, koji je prošlog ljeta u splitskom Muzeju sporta dao značajan doprinos održavanju promocije Poleksićeve knjige, Mate legenda, koja živi posvećene slavnom bokseru Mati Parlovu.

Bonus video: