Daće sve od sebe da dovedu Sevilju

"Želimo da vidimo koliko vrijedimo u odnosu na ekipu koju gledamo na televiziji, i svi će igrači dati 100 odsto da eliminišemo Senicu", obećao je Šofranac
5 komentar(a)
Mladost-Videoton, Foto: Savo Prelević
Mladost-Videoton, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.07.2013. 11:40h

Evropsku odiseju započetu istorijskim debijem na evrosceni sa Videotonom, Mladost nastavlja u slovačkoj Senici.

Podgoričani su danas u osam sati sa podgoričkog aerodroma otputovali za Beč, odakle su autobusom produžili do Senice na revanš istoimenom klubu u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Pobjeda, samo nas to zanima jer smo u prvom meču pod Goricom uprkos remiju (2:2) vidjeli da možemo da igramo protiv njih. Naš cilj je jasan, spustićemo loptu i kroz pas igru probati da damo gol. Najbitnije u svemu je da spriječimo greške, koje su bile kobne po nas, mada bi sve bilo drugačije da nam pri rezultatu 1:1 nije poništen čist gol. Gledao sam snimak bar šest puta, i svi ostali kažu da je moja pozicija bila regularna. No, mi bolje igramo kada imamo aktivan rezultat, a trebala nam je pobjeda protiv Videotona i došli smo do nje. Zašto bi drugačije bilo protiv Senice", kazao je pouzdani štoper Mladosti Aleksandar Šofranac.

Mladost je juče u 19.30 časova, u vrijeme odigravanja sjutrašnjeg duela u Slovačkoj, odradila posljednji trening pred put. Večeras u istom terminu osjetiće i travu stadiona u Senici.

"Nemamo povrijeđenih a ni suspendovanih igrača. Vraća se napadač Božo Marković, koji je odradio suspenziju u prvom duelu sa Senicom. Imamo jasan cilj, a to je da sačuvamo mrežu 70 minuta, natjeramo Senicu da brani rezultat i onda ih napadnemo za pobjedu, koja će značiti ostvarenje snova svih nas - mečevi sa Seviljom. Ime narednog rivala je nevjerovatan motiv, i jedinstvena prilika da se izmjerimo sa ekipom iz svjetskog vrha. Želimo da vidimo koliko vrijedimo u odnosu na ekipu koju gledamo na televiziji, i svi će igrači dati 100 odsto da eliminišemo Senicu", obećao je Šofranac.

Sjajne igre protiv Videotona skrenule su pažnju svjetske fudbalske javnosti, a skoro cijeli tim Mladosti je na meti agenata. Koliko će to uticati na igrače pred revanš Senici?

"Nimalo, jer o tome niko sada ne priča. Svi razmišljamo samo o pobjedi, a svjesni smo da nijesmo dostigli maksimum fizičke pripreme, za razliku od rivala kojem je počeo šampionat. Zato smo svu pripremu usmjerili na taktiku i način da sa što manje trčanja dođemo do željenog rezultata. I naravno, želimo i nove premije, a nadamo se da će biti i veće, pošto će klub dodatno zaraditi od transfera Stevana Jovetića u Mančester siti. Platio je proslavu nakon što smo eliminisali Videoton, a sada ovo dođe kao novi poklon", našalio se Šofranac.

Bonus video: