Dragićević otišao, Nenadu Vukčeviću kormilo Budućnosti

Vukčević, nekašnji fudbaler "plavih", bio je pomoćnik Dragićeviću u prethodnoj sezoni, a upravo su njih dvojica u tandemu vodili ekipu u drugom dijelu sezone 2009/10.
3 komentar(a)
Dragićević, Foto: Boris Pejović
Dragićević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.07.2013. 16:58h

Nenad Vukčević imenovan je za novog trenera Budućnosti, nakon što je Radislav Dragićević postigao dogovor sa upravom o prekidu saradnje.

Vukčević, nekašnji fudbaler "plavih", bio je pomoćnik Dragićeviću u prethodnoj sezoni, a upravo su njih dvojica u tandemu vodili ekipu u drugom dijelu sezone 2009/10. Vukčeviću će ovo biti prvi samostalni mandat na klupi.

Dragićević je otišao, jer je želio da se potpuno posveti mjestu asistenta selektora A reprezentacije Branka Brnovića. U prošloj sezoni obavljao je obje funkcije.

Nenad Vukčević je čak 14. trener Budućnosti u posljednjih sedam godina.

"U skladu sa politikom kluba i planovima za sljedeći četvorogodišnji period, klub će nastojati da se maksimalno orjentiše na domaće snage sa željom da izgradi potencijale i pruži šansu mladim ljudima", kaže se u saopštenju na zvaničnom sajtu Budućnosti.

"Donoseći ovakvu odluku Upravni Odbor rukovodio se i isključivo željom dosadašnjeg trenera, gospodina Radisava Dragićevića da se posveti svojim obavezama i radu u A timu reprezentacije Crne Gore".

"Gospodin Dragićević se u tom kontekstu i pismeno obratio Klubu. Sporazumno, raskidajući ugovor sa našim dosadašnjim trenerom gospodinom Dragićevićem, FK Budućnost će kao i uvijek do sada, sve učiniti kako bi nacionalni tim i njegovi interesi uvijek bili u prvom planu našeg fudbala".

"Našem Raju Dragićeviću, koji je sa timom Budućnosti osvojio Kup Crne Gore, iskreno zahvaljujemo na visokoj profesionalnosti i posvećenosti plavo bijelim bojama i od sveg srca želimo uspjeha u nastavku uspješne karijere", kaže se u saopštenju koje je potpisao predsjednik UO Budućnosti Bojan Šarkić.

Bonus video: