Povratak u realnost: Šerif deklasirao Sutjesku i plasirao se u 3. kolo (0:5)

Tri Brazilca pogodili su mrežu Janjuševića; Kadu, Rikardinjo i Fernando (dva puta) odveli su Šerif na dvomeč sa Dinamom
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2013. 17:47h

Počelo je feštom, završilo se razočarenjem. Ne zbog ispadanja Sutjeske u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, jer je Šerif bio apsolutni favorit, već zbog rezultata u revanšu. A on je surov, brutalan - 0:5...

Što je najgore, i sasvim realan. Moldavska "legija stranaca" tek je u revanšu pokazala kolika je razlika u kvalitetu između dva tima. I tek se sada vidi kakav je podvig napravila Sutjeska u prvom meču, kada je u Tiraspolju izvukla 1:1.

Podatak da su četiri od pet golava za Moldavce postigli Brazilci - Kadu, Rikardinjo i Fernando (dva) - pokazuje kakva je razlika između dva tima i dva kluba.

Šerif će se u 3. kolu kvalifikacija za LŠ sastati sa zagrebačkim Dinamom, dok ekipi Sutjeske predstoje pripreme za domaći šampionat.

Kraj utakmice

87. min: Šerif vodi 5:0, ali sada je Brazilac bio asistent. Rikardinjo je centrirao za Skripčenka, koji je glavom sa peterca pogodio mrežu Janjuševića.

81. min: Dobar šut Stanojevića iz Šerifa, sjajna odbrana Janjuševića. Zanimljivo da su Moldavci tek u 81. minutu dobili prvi korner. Sutjeska ih je izvela - 11!

78. min: Meč se polako privodi kraju - Moldavci imaju četiri gola prednosti i igrača više na terenu, ali u laganom ritmu odbrojavaju minute do dvomeča sa zagrebačkim Dinamom.

69. min: Direktan crveni karton za Bečelića zbog faula nad Luvanorom.

65. min: Ponovo Brazilac, ponovo Fernando. Bivši igrač Flamenga iz Sao Paola sjajno je pogodio sa ivice šesnaesterca za 4:0 za Šerif.

60. min: Sutjeska je imala dvije polušanse, Stevović, pa Ćuković glavom nisu bili precizni.

51. min: Još jedan gol za Šerif, još jedan Brazilac je pogodio mrežu Janjuševića,. Sjajnu akciju šampiona Moldavije završio je Fernando, nakon asistencije Ismailija.

47. min: Gol, 2:0 za Šerif. Opet kombinacija Brazilaca, ali u izmijenjenim ulogama - Kadu je proigrao Rikardinja, koji je neodbranjivo pogodio dijagonalu Janjuševićevo gola.

Počeo je drugi dio.

Kraj prvog poluvremena.

37. min: Kadu je glavom bez lopte udario Pejovića, koji se stropoštao na zemlju. Ruski sudija Vladimir Kazmenko pokazao je Brazilcu samo žuti karton.

34. min: Strijelac za Šerif u prvom meču, Enrike Luvanor, imao je šansu sve da riješi, ali je njegov šut iz dobre pozicije bio lak plijen za Janjuševića.

26. min: Dobar šut Jovana Nikolića sa 20 metara, golman Stojila je kratko odbio, nakon čega je Sutjeska dobila još jedan korner...

23. min: Trener Radojičić je već nakon 15 minuta meča neplanirano morao da pređe na "plan B", jer njegova ekipa sada mora da postigne gol. Crnogorski šampion je već izveo sedam kornera, nakon posljednjeg Isidorović je umalo gurnuo loptu u mrežu gola Staile.

14. min: GOL. Šerif vodi kraj Bistrice, Kadu je odmah neutralisao prednost Sutjeske nakon prvog meča. Brazilski tandem izigrao je odbranu Nikšićana - Rikardinjo je pobjegao Stjepoviću po desnoj strani i vratio povratnu za Kadua, kome nije bilo teško da pogodi nezaštićenu mrežu Janjuševića.

12. min: Dobar šut Andrije Pejovića iz daljine podigao je publiko na noge, ali je jedan defanzivac Šerifa izblokirao šut.

7. min: Sutjeska je već izvela tri kornera, dok su gosti gosti imali šut sa 20 metara preko Luvanora, ali bez opasnosti za Janjuševića.

Utakmica je počela.

Još pet minuta do početka utakmice.

"... jer da ba bi pisao istoriju moraš izaći kao pobjednik", piše na velikom transparentu duž cijelle istočne tribine.

Deset minuta prije početka utakmice na stadionu kraj Bistrice se nalazi svih 5.400 gledalaca, koliko je i karata pušteno u prodaju. Prazan je samo ćošak istočne tribine, koji je predviđen za navijače Šerifa.

Evo i sastava timova.

Sutjeska (4-2-3-1): Janjušević - Bečelić, Ognjanović, Ćuković, Stijepović - Nikolić, Karadžić - Stevović, Pejović, Jovović - Isidorović.

Šerif (4-4-2): Stajila - Metua, Samaržić, Vilijam, Paje - Rikardinjo, Fernando, Stanojević, Luvanor - Kadu, Ismail.

Kraj Bistrice u 17.30 sati počinje revanš utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Sutjeske i Šerifa. Nikšićani imaju istorijsku šansu da se plasiraju u 3. kolo kvalifikacija i osiguraju dvomeč sa zagrebačkim Dinamom, nakon što su prije sedam dana u Tiraspolju izborili izazovnih 1:1.

Ali, Nikšićani se ne zavaravaju da će biti lako, naprotiv, priznaju da je Šerif i dalje favorit.

"Ubijeđen sam da nas očekuje teži meč nego u Tiraspolju. Tamo smo odigrali fantastičnih 90 minuta, ali u revanšu moramo da budemo disciplinovani, organizovani i konkretni pred golom protivnika, što nam je falilo u prvom meču. Ne želim da bilo koga zahvata euforija da će biti lako. Naprotiv, biće pakleno teško. Uvjeravam vas da ćemo dati maksimum i ništa drugo ne želim da obećam", izjavio je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

U Šerifu, s druge strane, očekuju prolaz u 3. kolo, uprkos nepovoljnom rezultatu iz prve utakmice.

"Došli smo da pobijedimo. Sutjeska ima rezultat koji joj odgovara, ali vjerujem da će u 3. kolu igrati Šerif. Da bi razmišljali o grupnoj fazi Lige šampiona neophodno je da slavimo. Atmosfere na tribnma se ne bojimo, jer u ekipi immo monogo internacionalaca koji iza sebe imaju veliki broj sličnih utakmica", rekao je Vjačeslav Rusnjak, v.d. šefa stručnog štaba Šerifa.

Galerija

Bonus video: