Ni Hrvatska, ni Barselona nemaju zamjenu za Ivana Rakitića

"Za nas je on ključni igrač i on nam je pružio sve što je mogao. Bio je na istom nivou kao u Barseloni", rekao je Zlatko Dalić, uoči finala Svjetskog prvenstva
1 komentar(a)
rakitić, Foto: Reuters
rakitić, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.07.2018. 12:54h

Ivan Rakitić je u finalu Mundijala odigrao 71. utakmicu u sezoni, najviše od svih fudbalera.

Hrvatski as je bio praktično nezamjenljivi član prvog tima Barselone u šampionskoj sezoni u Primeri, kao i hrvatske selekcije u istorijskom Mundijalu.

"Za nas je on ključni igrač i on nam je pružio sve što je mogao. Bio je na istom nivou kao u Barseloni", rekao je Zlatko Dalić, uoči finala Svjetskog prvenstva.

"Ivan je veoma značajan igrač u timu. Daje nam stabilnost i mirnoću, igra pametno, mijenja ritam. On je naša svjetlost", riječi su Ernestea Valverdea, trenera Barselone.

Rakitićev učinak ne mjeri se samo golovima i asistencijama, on nije toliko pokretljiv kao Modrić, ali uvijek je na pravom mjestu, miran sa loptom u nogama, dobar u defanzivnim zadacima.

Zbog toga je, uostalom, odigrao 71 utakmicu, jednu više od Vilijana (Čelsi/Brazil), tri od Sona (Totenhem/Južna Koreja), De Brujnea (Mančester siti/Belgija) i Rašforda (Mančester junajted/Engleska).

Za Barsu je uknjižio 60 nastupa, 55 takmičarskih (35 u ligi, 10 u Ligi šampiona, osam u Kupu i dva u Super kupu Španije) i pet kontrolnih. Jednu manje od njega upisao je Leo Mesi.

Za Hrvatsku je nastupio 11 puta, a na Mundijalu je igrao 638 minuta, 64 manje od Luke Modrića.

Bonus video: