Tata Martino potpisao dvogodišnji ugovor sa Barselonom

Pedesetogodišnji Martino kome je kao i Lionelu Mesiju rodno mjesto Rosario, potpisao je dvogodišnji ugovor, kaže se na zvaničnom sajtu Barselone
0 komentar(a)
Herardo Martino, Foto: Foxsportsasia.com
Herardo Martino, Foto: Foxsportsasia.com
Ažurirano: 23.07.2013. 10:41h

Argentinski stručnjak Herardo "Tata" Martino od danas je zvanično trener Barselone, umjesto Tita Vilanove koji je zbog bolesti u petak napustio kormilo kluba.

Pedesetogodišnji Martino kome je kao i Lionelu Mesiju rodno mjesto Rosario, potpisao je dvogodišnji ugovor, kaže se na zvaničnom sajtu Barselone.

Četrdesetčetvorogodišnji Vilanova je odstupio sa mjesta trenera kako bi mogao da nastavi liječenje raka pljuvačnih žlijezda.

Vilanova je Barselonu doveo do titule prvaka Španije u prvoj sezoni angažovanja otkako je preuzeo dužost prošlog ljeta od Pepa Gvardiole.

Novi šef stručnog štaba španskog prvaka vodio je više argentinskih i paragvajskih klubova, a najveće uspjehe ostvario je kao selektor reprezentacije Paragvaja sa kojom je izborio plasman na Mundijal 2010. godine.

Paragvajci su pod vođstvom Martina stigli do četvrtfinala u Južnoj Africi, što je njihov najveći uspjeh na svjetskim prvenstvima.

Kao igrač punih 10 sezona branio je boje Njuels Old Bojsa, u kojem je karijeru započeo jedan od najboljih fudbalera današnjice, zvijezda Barselone Lionel Mesi.

Bonus video: