Vuković ide u Koreju, Budućnosti ni centa

Za dvije sezone provedene na "Poljudu”, Vuković je upisao 60 utakmica i dao je i 14 golova, od kojih će se posebno pamtiti volej Interu za pobjedu 2:0 na "San Siru”
135 pregleda 2 komentar(a)
Giga Vuković, Foto: Beta/AP
Giga Vuković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.07.2013. 19:25h

Nekadašnji kapiten Budućnosi Ivan Vuković napustio je redove Hajduka i preselio u korejski Seongnam, s kojim je potpisao ugovor na godinu plus godinu.

Hrvatski mediji pišu da je Vuković Splićanima oprostio dug od 60.000 eura, dok će Korejanci platiti Splićanima 200.000 dolara na ime obeštećenja.

Ova cifra nimalo ne odgovara Budućnosti, koja se nadala da će dodatno zaraditi od transfera Vukovića iz Hajduka u treći klub.

Zašto? Kada je prije dvije godine Vuković prešao iz Podgorice u Split, Hajduk je platio Budućnosti 250 hiljada eura, uz dogovor da plati još 28 odsto od narednog transfera, ali da se od sume od koje se računa procenat odbije pomenutih 250 hiljada.

Kako je, međutim, iznos transfera u Seongnam manji od 250 hiljada eura, ne računa se nikakav procenat i Budućnost neće zaraditi dodatno.

Za dvije sezone provedene na „Poljudu”, Vuković je odigrao 60 utakmica i dao 14 golova, od kojih će se posebno pamtiti volej Interu za pobjedu 2:0 na Đuzepe Meaci”. Prošle sezone Vuković je bio najbolji igrač Hajduka.

Seongnam nakon 19 kola zauzima 9. mjesto na tabeli korejskog šampionata.

Bonus video: