Martino novi trener Barselone?

On je i prošle godine, kada je Vilanova bio na terapijama u Njujorku, bio na meti Barselone, ali tada do dogovora nije došlo
0 komentar(a)
Herardo Martino, Foto: Foxsportsasia.com
Herardo Martino, Foto: Foxsportsasia.com
Ažurirano: 21.07.2013. 08:17h

Iako su pojedini španski mediji objavili da je Luis Enrike gotovo sigurno nasljednik Tita Vilanove na klupi Barselone, “El Mundo Deportivo” tvrdi suprotno.

Ovaj, poslije “Gazeto delo Sporta”, najstariji sportski list u Evropi važi za dobro informisan kada je u pitanju tim sa “Nou Kampa” je objavio da će Andoni Zubizareta danas otputovati u Argentinu.

Razlog posjete južnoameričkoj državi je sastanak sa Herardom Martinom, dosadašnjim trenerom Njuels Old Bojsa.

Zubizareta, sa kojim će biti još nekoliko članova uprave Barselone, i Martino će se sresti sjutra u Buenos Airesu i pokušaće da se dogovore oko saradnje.

Tata, kako je nadimak 50-godišnjeg Martina, je zbog toga prekinuo odmor, što je znak da je spreman da preuzme španskog šampiona.

On je i prošle godine, kada je Vilanova bio na terapijama u Njujorku, bio na meti Barselone, ali tada do dogovora nije došlo.

Tim iz Rosarija nije želio da ga pusti.

Da je Martno cijenjen u Španiji, pokazuje i podatak da je nedavno odbio ponude Real Sosijedada i Malage, ali je pitanje da li će sada moći da odbije poziv iz Katalonije

Prestižni argentinski sportski dnevni list “Ole” je potvrdio da će doći do sastanka Zubizarete i Martina, kao i radio stanica “La Red”.

Martino je pažnju na sebe skrenu kao selektor Paragvaja, na čijoj klupi je bio od 2006. do 2011. godine.

Sa ovom selekcijom je igrao četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, ali je zaustavljen od Španije.

Bonus video: