Radonjić: Saigrači će dovesti Dinamo

Radonjić je igrao za Sutjesku od 2002. do 2004. godine u nekadašnjoj ligi SCG. Za klub kraj Bistrice vežu ga posebne emocije
2 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2013. 09:35h

Srđan Radonjić vraća se u Sutjesku nakon devet godina.

I možda zaigra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, protiv Dinama, ukoliko njegovi novi saigrači odrade posao u revanšu sa Šerifom u utorak kraj Bistrice.

"U fudbalu se događaju i veća iznenađenja, tako da se iskreno nadam da će Sutjeska dovršiti posao i da će se plasirati u treće kolo. Neće biti lako, ali igrači su u prvom meču sjajno stajali na terenu, nisu dozvolili protivniku da ih nadigra, pa vjerujem da će tako biti i za dva dana. Mečevi sa Dinamom bili bi spektakl, sjajne utakmice za Sutjesku, ali i za crnogorski fudbal uopšte", kaže Radonjić, koji će se sjutra pridružiti novim saigračima, ali nema pravo nastupa u revanšu protiv Šerifa iz Tiraspolja.

Ukoliko se evropsko ljeto Nikšićana produži i za utakmice sa Dinamom, Sutjeska će dobiti veliko pojačanje u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

U suprotnom, sjajni napadač ostao bi “plavo-bijelima” za domaći šampionat.

Radonjić je posljednje dvije godine proveo u Budućnosti, uz jednu polusezonu u kuvajtskoj Kazmi. Pod Goricom je osvojio prvenstvo i Kup, ali odlazi pomalo iznenađen...

"Stanje u Budućnosti je stvarno čudno, od kraja prošle sezone sam čekao da mi se neko javi, da razgovaramo... Kako se to nije desilo razmatrao sam neke opcije za inostranstvo, a kada se pojavila Sutjeska, nisam mnogo razmišljao, mislim da je to prava opcija. Klub se stabilizovao prošle sezone, titula je stigla kao nagrada, i vjerujem da ćemo svi zajedno nastaviti u istom stilu".

Radonjić je igrao za Sutjesku od 2002. do 2004. godine u nekadašnjoj ligi SCG.

Za klub kraj Bistrice vežu ga posebne emocije.

"Sutjeska je klub u kojem sam napravio najveću odskočnu dasku u karijeru. Iz Sutjeske sam zaigrao za mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore, potom za olimpijsku reprezentaciju, na kraju sam otišao u Partizan. Bili su to zaista sjajni dani, nadam da ću ne samo evocirati uspomene, već opet pomoći klubu da uradi prave stvari", zaključuje Radonjić.

Bivši crnogorski reprezentativac sa tribina će bodriti nove saigrače u utorak protiv Šerifa iz Tiraspolja.

Bonus video: