Petrović mijenja Hidinka

Poslovično mirni Holanđanin izgubio je nerve nakon nekoliko diskutabilnih odluka glavnog sudije Sergeja Karaševa
1 komentar(a)
Željko Petrović, Foto: Luka Zeković
Željko Petrović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.07.2013. 07:28h

Fudbalska federacija Rusije suspendovala je na šest utakmica trenera Anžija Gusa Hidinka, zbog toga što je odgurnuo četvrtog sudiju tokom meča sa Dinamom iz Moskve u subotu u gostima (Moskovljani slavili 2:1).

Poslovično mirni Holanđanin izgubio je nerve nakon nekoliko diskutabilnih odluka glavnog sudije Sergeja Karaševa, koji je u 32. minutu isključio lijevog beka Anžija Evertona, a u 6. minutu sudijske nadoknade svirao penal za domaćina kojim je odlučen meč.

Ceh je platio četvrti arbitar Roman Černov, koji je na svojoj koži osjetio kako izgleda kada se Hidink naljuti.

Holanđanin se juče izivinio zbog nesportskog gesta (“žao mi je što sam odgurnuo četvrtog sudiju”), ali je Disciplinska komisija FS Rusije bila nemilosrdna - šest utakmica za trenera Anžija.

To znači da će odgovornost da tim iz Mahačkale vodi sa klupe u narednih šest mečeva preuzeti crnogorski trener Željko Petrović, prvi Hidinkov asistent.

Njega, između ostalih, očekuju duel sa Rostovom Miodraga Božovića za 14 dana, ali i veliki derbi sa Zenitom 17. avgusta.

Petroviću nije strana ova uloga u Anžiju, prošle sezone je mijenjao Hidinka (bolest) na meču protiv Spartaka iz Moskve, i slavio je 2:1.

Anži je loše počeo novu sezonu u Rusiji, u prvom kolu je igrao sa Lokomotivom kod kuće 2:2, a potom izgubio od Dinama u Moskvi 2:1.

Bonus video: