Jovetić: Nadam se da ću postići 15-20 golova

"Mogu da igram iza napadača, mogu da igram po lijevoj strani, kao i u samom špicu. Najbolje se, ipak, osjećam u ulozi polušpica“, kaže Jovetić
3 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2013. 14:24h

U prvom zvaničnom intervjuu, za klupsku televiziju, novi napadač Mančester sitija Stevan Jovetić je postavio lične ciljeve za narednu sezonu.

„Nadam se da ću postići 15-20 golova, u svim takmičenjima“, rekao je Jovetić, i dodao vjeruje da za njega „najbolje godine tek dolaze“.

Napadač crnogorske reprezentacije je istakao da je svjestan da je došao u „veliki klub, sa dobrim stadionom i dobrim navijačima“.

„Hvala Mančester sitiju, već duže vrijeme su me htjeli, i prošlog ljeta, ali sam ostao u Fiorentini. Sad mu me željeli više nego bilo koji drugi klub, zato sam i odlučio sam da dođem. Siti ima veliki projekat, jer se bori za titulu u Premijer ligi i Ligi šampiona. Nadam se da ću Ligu šampiona osvojiti što prije je moguće“, rekao je Jovetić za klupsku televiziju.

Privatno za sebe kaže da je povučen i dobar prijatelj. Igrački, Stevan ističe da mu je najveći kvalitet igra „jedan na jedan“.

„Igrao sam u mnogo formacija. Mogu da igram iza napadača, mogu da igram po lijevoj strani, kao i u samom špicu. Najbolje se, ipak, osjećam u ulozi polušpica“, kaže Jovetić.

U Mančester sitiju će igrati sa nekadašnjim saigračem iz Fiorentine, srpskim internacionalcem Matijom Nastasićem.

„I prošle godine sam razgovarao sa Nastasićem, pričao mi je veoma dobro o Mančester sitiju, o igračima, o svemu ovdje. Stalno mi je slao poruke i pitao kad ću da dođem. Evo, konačno, sam stigao. Veoma sam srećan što ću igrati sa njim, takođe i sa Kolarovim i Džekom“, ističe Stevan, koji je informacije o novom klubu dobio i od Čileanca Davida Pizara, veziste Fiorentine, koji je na pozajmici proveo polusezonu u Sitiju.

„I on mi je rekao da se radi o velikom klubu, veoma ozbiljnom, koji se uvijek bori za titulu u Premijer ligi i Ligi šampiona“.

I o novom treneru Sitija, Manuelu Pelegriniju, kako kaže, „čuo je mnogo lijepih stvari“.

„Malaga je prošle sezone igrala veoma dobar fudbal, a kad ekipa igra dobro, onda se vidi i kvalitet trenera“.

Pošto je osmica, njegov omiljeni broj, zauzeta (Samir Nasri), Stevan je za novi broj u Sitiju izabrao 35.

„To je broj koji volim, nosio sam ga u Partizanu“, zaključio je Stevan uz napomenu da „jedva čeka prvi trening“.

Galerija

Bonus video: