Nikolić: Dinamo za nas ne postoji!

"Očekuje nas težak zadatak u revanš meču sa Šerifom, koji je i dalje favorit, bez obzira na moldavskih 1:1", kaže Jovan Nikolić, vezista Sutjeske
54 pregleda 3 komentar(a)
Sutjeska, Jovan Nikolić, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Jovan Nikolić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.07.2013. 19:40h

Vijest koja je juče stigla iz Niona, obradovala je sve ljubitelje fudbala u gradu pod Trebjesom - u slučaju da u utorak kraj Bistrice naprave novi podvig i eliminišu Šerif iz Tiraspolja, fudbaleri Sutjeske igrali bi sa zagrebačkim Dinamom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Rival kojeg su zbog atraktivnosti priželjkivali u tekućoj rundi kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje, „neplanirano“ bi mogao da dopadne Nikšićane na još većoj stepenici.

Ipak, svjesni da je do narednog kola težak i trnovit put, jer treba ponovo odigrati perfektnih 90 minuta protiv Šerifa (nakon 1:1 u Tiraspolju), kraj Bistrice spustaju loptu na zemlju.

"Svakako da smo pratili žrijeb u Nionu. Mogli smo da dobijemo znatno težeg, ali i lakšeg protivnika od Dinama. Iskreno, nisam nezadovoljan. U slučaju da izborimo plasman u narednu rundu, sigurno da bi meč sa Dinamom bio spektakularan", rekao je Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.

O Dinamu - samo toliko. Da je ikako mogao, trener Dragan Radojičić vjerovatno bi žrijeb za 3. kolo kvalifikacija pomjerio za narednu sedmicu, kako bi iz glava fudbalera izbacio misli o Dinamu, i dalje samo potencijalnom protivniku.

No, igrači obećavaju da jučerašnji žrijeb neće skrenuti njihove misli sa krucijalnog revanša protiv Šerifa iz Tiraspolja, u utorak kraj Bistrice u 17.30 sati.

"U ovom trenutku ne razmišljamo o Hrvatima. Očekuje nas težak zadatak u revanš meču sa Šerifom, koji je i dalje favorit, bez obzira na moldavskih 1:1. Sve je, dakle, podređeno Moldavcima, Dinamo za nas još ne postoji", dodaje Nikolić.

Za razliku od Sutjeske i Šerifa, zagrebački „modri“ mogu sve misli da podrede narednom protivniku, jer su prvi meč 2. kola kvalifikacija za LŠ protiv Fole u Luksemburgu dobili sa ubjedljivih 5:0. Revanš u Zagrebu u utorak veče biće puka formalnost i lakši trening pred Sutjesku ili Šerif.

O Dinamu je malo toga nepoznato. Klub kojim vlada „bog i batina“ hrvatskog fudbala Zdravko Mamić godinama unazad je najozbiljniji na prostorima bivše Jugoslavije. Uprkos spektakluarnim i milionskim prodajama, koje se na Maksimiru dešavaju svakog ljeta (nedavno je mladi Jedvaj prešao u Romu), Dinamo uvijek napravi solidan tim, zahvaljujući izdancima iz omladinske škole i Mamićevim, takođe sjajnim (često i južnoameričkim) kupovinama.

„Modri“ su dežurni šampion Hrvatske, splitski Hajduk im skoro deceniju nije ni do koljena, a ekipa je dva puta zaredom igrala grupnu fazu Lige šampiona. Za Dinamo igra i crnogorski reprezentativac Fatos Bećiraj, ali na meču u Luksemburgu nije bio u planovima trenera Krunoslava Jurčića.

Revanš bi se igrao u Podgorici

U slučaju da nikšićki „plavo-bijeli” eliminišu Šerif, prvi meč sa Dinamom igrali bi u Zagrebu 30. Ili 31. jula, dok bi se revanš, sedam dana kasnije, po svemu sudeći igrao u Podgorici.

Stadion kraj Bistrice dobio je dozvolu za 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali su za narednu rundu uslovi znatno stroži, a u Crnoj Gori ih zadovoljava samo stadion pod Goricom,

"Raduje podatak da bismo u slučaju prolaza prvi meč igrali u gostima. Dokazali smo da nemamo kompleks od gostujućeg terena i taj podatak nas dodatno ohrabruje. A kad igramo pred punim tribinama i našim navijačima, sve je moguće", ističe Jovan Nikolić.

Bonus video: