Ambijent okovao noge Pljevljacima

"Neka vrsta straha se vidjela u očima momaka. Vjerovatno su bili impresionirani, stadionom, ambijentom, atmosferom, značajem utakmice...", kaže pomoćni trener Rudara, Vuko Bogavac
2 komentar(a)
Rudar - Mika, Foto: Vesko Belojević
Rudar - Mika, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.07.2013. 20:12h

Kad sedam dana razmišljaš o protivniku, analiziraš fudbalere, njihove vrline i mane, i praviš taktiku za što povoljniji rezultat pred revanš, a onda za samo devet uvodnih minuta sve to prospeš u vodu, kasnije doživiš i katastrofu, svaka priča o odnosu snaga dva tima postaje apsolutno suvišna.

Slask je, jednostavno, očitao fudbalsku lekciju Pljevljacima, postigao četiri, a mogao još dva puta toliko golova i pokazao da će, nakon što otalja posao za sedam dana u Podgorici, sasvim zasluženo u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gdje će ga čekati belgijski Briž.

Mnogo je fudbalskih razloga za preksinoćnih 0:4, pa bi i njihovo nabrajanje zahtijevalo malo više prostora. Ukratko, Rudar nije ličio na pravu ekipu, domaći igrači su radili šta su htjeli, svaki put se praktično ušetali u gol, stvarali i promašivali brojne šanse.

Podatak da je ubjedljivo najbolji pojedinac Pljevljaka, a vjerovatno i utakmice, bio golman Vukliš, najbolje opisuje dešavanja na prelijepom sportskom objektu u Vroclavu.

Od razloga koji bi se mogli nazvati nefudbalskim, pomoćni trener Rudara, Vuko Bogavac izdvaja jedan - strah. Bilo ga je, začudo, napretek, uprkos činjenici da su sastav činili prilično iskusni fudbaleri.

"Ne znam šta se desilo. Očekivali smo da će domaćin odmah napasti, dogovorili se da budemo mirni i koncentrisani, da sve istrpimo i otupimo njihove atake i onda utakmicu uvedemo u ritam koji nama više odgovara. Umjesto toga, primili smo dva ekspresna gola i povratka više nije bilo. Jednostavno, neka vrsta straha se vidjela u očima momaka. Vjerovatno su bili impresionirani, stadionom, ambijentom, atmosferom, značajem utakmice...".

"Nisi se ni okrenuo, ni sastavio s loptom a već imaš dva pogotka minusa. Nije se lako vratiti u pravi ritam u takvim situacijama. Možda je neka mala šansa bila u prvih desetak minuta nastavka kada nismo realizovali našu najbolju, i čini mi se jedinu priliku i bolje završili nekoliko obećavajućih akcija. Uslijedio je treći gol Poljaka, kasnije i četvrti i... to je to. Idemo dalje", kaže Bogavac.

A to dalje, na redu je već u četvrtak. Slask će doći ne da brani visoku prednost nego da se nadigrava, pa će i popularni „rudari“, u opuštenijoj varijanti, imati priliku da poprave utisak i makar malo namuče rivala.

"Pošto se naše šanse za prolaz više ne mogu mjeriti ni promilima, jasno je da je upravo to popravljanje utiska jedina opcija. Cilj nam je da i sebi i našim navijačima pokažemo da onako ubjedljiv poraz ne predstavlja pravu sliku, da je razlika u kvalitetu manja od 0:4. Iskreno, i ne vjerujem da se dva puta za sedam dana možemo obrukati", zaključuje Bogavac.

Bonus video: