Juventus prošle sezone najviše zaradio u Ligi šampiona

Torinski klub je, naime, zaradio 65,3 miliona eura, dok je Bajern, prema pisanju italijanskih medija, imao zaradu od 55 miliona
2 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.07.2013. 15:15h

Iako nije osvojio titulu, Juventus je klub koji je najviše zaradio prošle sezone u ligi šampiona, više čak i od prvaka Evrope, minhenskog Bajerna!

Torinski klub je, naime, zaradio 65,3 miliona eura, dok je Bajern, prema pisanju italijanskih medija, imao zaradu od 55 miliona.

Borusija Dortmund, poraženi finalista LŠ, stigla je do cifre od 54,2 miliona eura. Na četvrtom mjestu je Milan sa zaradom od 51,4 miliona eura.

Lista zarada napravljena je na osnovu podataka o nagradama za rezultate u LŠ koje daju Evropska fudbalska unija (UEFA), kao i o zaradi od prodaje prava televizijskih prenosa utakmica.

Iako je Juventus poražen u četvrtfinalu LŠ, imao je veću zaradu od Bajerna, jer novac za TV prava u Italiji dijeli samo sa Milanom.

Situacija u Njemačkoj bila je drugačija, jer pored Bajerna i Borusije, prošle sezone u LŠ igrao i Šalke.

Takođe, različite vrste ugovora sa televizijskim kućama imaju klubovi u Nemačkoj i Italiji. Kod Italijana televizijske stanice Medijaset i Skaj imaju "jače" ugovore sa UEFA od nekih njemačkih kolega.

Zanimljivo je da su se na listi zarada iza italijanskih i njemačkih klubova našli Real Madrid (48,4 miliona), Barselona (45.5), PSŽ (44.7), Mančester junajted (35.6) i Arsenal (31.4)…

Bonus video: