Remi Mladosti protiv Senice

“U revanš idemo da postignemo gol”, najavio je Nikola Rakojević i pokazao da želi prolaz
59 pregleda 14 komentar(a)
Mladost, Foto: Vesko Belojević
Mladost, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.07.2013. 18:10h

Mladost je još jednom oduševila fudbalsku javnost, ali za razliku od meča sa Videotonom u duelu sa slovačkom Senicom izabranici Nikole Rakojevića nisu nagrađeni pobjedom, koju su, po svemu što su pokazali - zaslužili.

Za 90 minuta igrači Mladosti napravili su svega dvije greške i obje su surovo kažnjene - golovima.

S druge strane, za oba pogotka i za sve šanse, za svaki pedalj terena, hrabri podgorički fudbaleri morali su da nadigraju iskusne goste, vicešampione Slovačke. I zato je šteta što nisu pobijedili...

“Naravno da nam je žao, ali moramo gledati pozitivne stvari iz ovog meča. Dva puta smo se vraćali u igru, iako smo primali golove nakon naših grešaka. U svakom slučaju, pokazali smo da možemo da igramo protiv iskusnije ekipe, ne samo u ovom meču, već i u revanšu”, rekao je Rakojević.

Hrabro je Mladost još jednom ušla u duel sa jačim od sebe. U prvih 15-ak minuta domaćin je imao dvije interesantne situacije u šesnaestercu, preko Seratlića i Savićevića, te tri prekida Takua, koji su Videotonu prije osam dana bili noćna mora.

Slovačka odbrana bila je, međutim, čvršća i mirnija nego mađarska. Nakon izazovnog starta Rakojevićevog tima, gosti su polako smirili situaciju, a preko Jirašeka i Piroške sa ivice šesnaesterca ugrozili Vujadinovića.

Sigurno je djelovao golman Mladosti u tim trenucima, ali je u 34. minutu napravio kobnu grešku - duga lopta štopera Križke sa svoje polovine, Vujadinović nije bio dovoljno oprezan ni čvrst u skoku, a Jan Kalabiška je vjerovao do kraja - glavom je zahvatio loptu iznad golmanovih ruku i poslao je u mrežu...

Tako primljen gol poremetio bi i iskusniju i bolju ekipu od Mladosti. Osjetio se šok u igri, iako je Kaljević dva minuta kasnije mogao da izjednači, ali je poslao loptu preko gola, neometan sa peterca, nakon kornera Takua.

Pomalo neočekivano, Mladost je u nastavku odigrala bolje nego u prvom dijelu. Japanac Taku nagovijestio je napade domaćina, da bi u 54. minutu Seratlić vihorno ušao u šesnaesterac, a Kristovam ga sapleo. Sa bijele tačke, uz malo sreće Knežević je bio precizan, kao i sedam dana ranije protiv Videotona.

Tek tada je Mladost dobila polet - opet je Seratlić bio nezadrživ, ali je Šula na golu bio na visini zadatka. I onda sumnjiv trenutak - Taku je centrirao, na drugoj stativi Šofranac proslijedio loptu u mrežu, ali je ruski sudija Meškov procijenio da je defanzivac Mladosti prethodno napravio faul.

“Nisam siguran da je sudija bio u pravu, ali ne možemo ništa da promijenimo”, istakao je Rakojević.

Kada je izgledalo da Senica mora pasti, stigla je druga greška - odlični štoperski tandem Šofranac - Mitrović se nije dobro snašao, a korpulentni Dijarasuba je pogodio dalji ugao.

I ponovo se Mladost izdigla zahvaljujući sjajnom Takuu, igraču suptilne tehnike i sjajne ljevice - kakva majstorija Japanca, kakav gol za konačnih 2:2.

Mladost u Slovačku putuje sa nepovoljnim rezultatom, ali sa mnogo razloga da se nada još jednom čudu, što se vidi i po riječima trenera.

“U revanš idemo da postignemo gol”, najavio je Rakojević i pokazao da želi prolaz.

Strijelac prvog gola za Senicu, Jan Kalabiška, priznao je da je bio iznenađen kada je doveo svoj tim u vođstvo i da se nada trijumfu u revanšu.

“Lagao bih kada bih rekao da sam očekivao da će lopta završiti u golu. Mislio sam da je golman ima u rukama, ali sam krenuo na nju. Nismo igrali baš najbolje, ali bismo prihvatili ovaj rezultat da nam ga je neko ponudio prije meča. Sve je otvoreno, ali ne smijemo da potcijenimo Mladost. Ima nekoliko veoma sposobnih igrača, zbog čega moramo ozbiljno da se pripremimo”, rekao je 26-godišnji vezista.

Mladost - Senica 2:2 (0:1)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 4.500. Sudija: Vitalij Meškov (Rusija). Strijelci: Knežević u 54. (penal) i Taku u 86. za Mladost, Kalabibša u 34. i Dijarasuba u 77. minutu za Senicu. Žuti kartoni: Sanković, Knežević, Novović (Mladost), Zeman, Dijarasuba, Diviš (Čermak).

Mladost: Vujadinović 6 - Tomić 7, Šofranac 6, Mitrović 6, Živković 7 - Sanković 7, Taku 8 - Savićević 7,5, Kaljević 6 (Novović), Seratlić 8 - Knežević 7,5.

Senica: Šula 7 - Kristovam 6, Brabec 7, Križko 7, Čermak 6 (Čermak) - Diviš 6 (Hijago), Kona 6,5, Jirašek 6 (Opijela), Kalabiška 7 - Dijarasuba 6,5, Piroška 6,5.

Bonus video: