Fenerbahče ipak igra Ligu šampiona

Jildirim je kazao da je Sud za sportsku arbitražu u Lozani suspendovao dvogodišnju zabranu učešća tog turskog kluba u evropskim takmičenjima.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2013. 15:17h

Fenerbahče će naredne sezone ipak igrati u Ligi šampiona, saopštio je danas predsjednik turskog kluba Aziz Jildirim.

U izjavi za zvaničnu televiziju Fenerbahčea, Jildirim je kazao da je Sud za sportsku arbitražu u Lozani suspendovao dvogodišnju zabranu učešća tog turskog kluba u evropskim takmičenjima.

"Došlo je do veoma pozitivnog razvoja događaja i moram to da podelim sa navijačima. Hoću da se zahvalim svima koji su nas podržavali prethodne dve godine. Fenerbahče će ove sezone igrati u Ligi šampiona. Veliku zahvalnost dugujemo našem advokatskom timu", kazao je Jildirim za klupsku televiziju.

Disciplinska komisija UEFA je, podsjećanja radi, krajem prošlog mjeseca suspendovala Fenerbahče zbog namještanja utakmica domaćeg šampionata tokom 2011. godine. Pored tog kluba, kazna se odnosila i na Bešiktaš.

Fenerbahče je prošle sezone u šampionatu Turske zauzeo drugo mjesto i izborio mjesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok je Bešiktaš bio treći sa pravom učešća u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Bonus video: