VELIKI REZULTAT

Pejović: Šerif je i dalje favorit

"Ulogu favorita i dalje prepuštamo našem protivniku. Ipak, dokazali smo da favoriti ne pobjeđuju uvijek. Rezultat nam ide u prilog", kaže Andrija Pejović, strijelac gola u Tiraspolju
1 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2013. 10:00h

Evropski debi Sutjeske u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Šerifa u Tiraspolju (1:1), obradovao je cjelokupnu crnogorsku fudbalsku javnost, ali i pokazao da je sve moguće - kada se igra srcem za klupske boje i kada se ne precijeni protivnik.

Izabranici Dragana Radojičića iznenadili su moldavsku „legiju stranaca“ predvođenu nekadašnjim igračem Zete Kaudom, ni u jednom trenutku nisu bili inferiorni, što im je na kraju donijelo sjajnih 1:1.

Nakon povratka iz Moldavije i prespavane noći, u nikšićkom prvoligašu se na svakom koraku osjećaju pozitivne vibracije, evropski snovi konačno se sanjaju na najljepši mogući način. Ipak, lopta se spusta na zemlju, jer ništa nije gotovo, daleko od toga, iako Sutjeska u ovom momentu ima rezultat koji je vodi u 3. kolo kvalifikacija.

Revanš će sigurno obilovati neizvjesnošću do samog kraja, Nikšićanima je za potpunu senzaciju neophodna još jedna dobra partija.

"Ostvarili smo odličan rezultat, rekao bih idealan. Nije mala stvar odigrati neriješeno protiv Šerifa u Tiraspolju, uz to i postići gol. To je ekipa sa znatno većim internacionalnim iskustvom, koja želi da se domogne grupne faze Lige šampiona. Međutim, onog trenutka kada smo istrčali na teren zaboravili smo ko je naspram nas. Danima smo spremali taktiku i sproveli sve što smo se dogovorili. Dobro smo stajali na terenu, odlično zatvorili prilaze golu i sveli greške na minimum. Pri rezultatu 0:0 imali smo dobru priliku koju nismo realizovali. Sve je funkcionisalo kako treba do finiša prvog poluvremena kada smo primili gol i kada sam se pribojavao da će nas to “slomiti”, rekao je Andrija Pejović, strijelac i najbolji pojedinac na meču sa Šerifom.

Svjesni da ni kada minimalno gube protiv moldavskog šampiona ne smiju previše da se otvaraju, fudbaleri Sutjeske su brzim kontrama pokušavali da promijene tok meča. Hrabra igra se vrlo brzo isplatila, jer je već nakon deset minuta nastavka na semaforu stajalo 1:1.

"Imali smo sreću da brzo postignemo gol, koji je uzdrmao protivnika, a nama ulio dodatnu dozu samopouzdanja. Za nas je to bila najbolja moguća injekcija. Jednostavno, nismo više osjećali nikakav pritisak. Protivnik je imao inicijativu, svjesno smo mu dozvolili da ima loptu u posjedu, ali ne i u blizini kaznenog prostora. Pokušali su domaći sa izmjenama da promijene rezultat, ali je Janjušević bio perfektan kad je trebalo", dodao je Pejović.

Rezultat u Moldaviji već je arhiviran. Do novog meča trener Radojičić pokušaće da ukaže na uočene nedostatke, pripremi taktiku i dodatno skenira favorizovanog protivnika, kojeg će u Nikšiću dočekati paklena atmosfera.

"Imamo dovoljno vremena na miru da se pripremimo. Ulogu favorita i dalje prepuštamo našem protivniku. Ipak, dokazali smo da favoriti ne pobjeđuju uvijek. Rezultat nam ide u prilog, igramo na svom terenu, pred svojom publikom a glad za uspjehom je prisutan kao nikada do sada. Moldavci moraju da nas napadnu i to može da bude olakšavajuća okolnost", zaključio je Pejović.

Puni se klupska kasa

Crnogorski šampion će kao nikada do sada popuniti klupsku kasu. Naime, Sutjeska treba da inkasira 375.000 eura (200 hiljada kao šampion Crne Gore i 175 za učešće u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona). U slučaju da eliminišu Šerif, Nikšićani bi dodatno od Uefe zaradili 200.000 eura, što je za crnogorske prilike dobra injekcija. Naravno ne treba zaboraviti ni prihode od prodatih karata, jer je već sada jasno da će u utorak stadion kraj Bistrice biti tijesan da primi sve one kojima je Sutjeska na srcu.

Galerija

Preporučujemo za Vas