Neće ih impresionirati ni protivnik ni ambijent

ako su već pet puta izlazi u Evropu minulih godina, fudbaleri Rudara napokon će odigrati jedan pravi evropski meč - u evropskom ambijentu, na evropskom stadionu
0 komentar(a)
slask, Foto: Uefa.com
slask, Foto: Uefa.com
Ažurirano: 18.07.2013. 09:28h

Eliminacijom Mike i plasmanom u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, Pljevljaci su se našli, za njih u potpuno nepoznatom okruženju. Prethodne evropske odiseje uglavnom su se završavale već na startu, pa je ovogodišnji uspjeh, uz poboljšanje klupskog rejtinga, već sada značajno uticao i na popunjavanje prilično ispražnjene kase.

Sada slijedi duel sa Slaskom, na koji „rudari“ odlaze potpuno rasterećeni. Ne mogu puno da izgube, ali mogu dosta da dobiju, a u takivim situacijama ni još jedno prijatno iznenađenje svakako nije isključeno. Bez obzira na ime, renome ili snagu protivnika.

"Sudeći po informacijama do kojih smo u međuvremenu došli, Slask se dodatno pojačao i kvalitetniji je nego u prošloj sezoni, što najbolje govori o njihovim ambicijama koje sigurno idu mnogo dalje od druge runde. Međutim, i mi bi trebalo nešto da se pitamo. Posebno u momentu kada smo sa leđa skinuli težak psihološki teret, koji nam je iz godine u godinu nametalo rano ispadanje iz Evrope. Idemo, dakle, u Vroclav da se nadigaravamo, da odigramo još jednu taktički zrelu utakmicu, borbenu i disciplinovanu, i da ostvarimo obećavajući rezultat za revanš. Naravno, nećemo se braniti bunkerom ili nekim sličnim izdanjem, ali isto tako nećemo ni bezglavo jurišati u napad. Treba da budemo strpljivi, racionalni i produktivni kad god se ukaže prilika, i problema neće biti", kaže trener Rudara Mirko Marić.

Iako su već pet puta izlazi u Evropu minulih godina, fudbaleri Rudara napokon će odigrati jedan pravi evropski meč - u evropskom ambijentu, na evropskom stadionu.

Arena “Miejski” u Vroclavu (u prevodu, Gradski stadion) izrađena je specijalno za potrebe Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini prošle godine i predstavlja pravo remek-djelo. Mnogi igrači Rudara prvi put će igrati na takvom stadionu, ali nema razloga da budu impresionirani, ni tribinama, ni protivnikom - pokazala je to Budućnost, koja je prošle godine slavila u Vroclavu sa 1:0.

"Ponoviću ono što sam rekao uoči revanša u Jerevanu. Maksimalno vjerujem u momke, u njihovo iskustvo i želju da doguraju što dalje i da na pravi način, još jednom predstave i pljevaljski i crnogorski fudbal. Jednostavno, ne sumnjam da će dati sve od sebe. A tada nikome protiv nas nije lako, pa neće biti ni Slasku", dodaje Marić.

Njegov optimizam i želja Pljevljaka da se nakon prvog poluvremena u Poljskoj, za korak primaknu trećoj rundi, možda pokriće imaju i u činjenici da će se domaćinu suprotstaviti standardna postava, što bi uz već pomenutu rasterećenost, moglo da omogući lijep nastavak još ljepše fudbalske priče koju su, sjajnim rezultatima, ovog jula započeli Rudar, Mladost i Sutjeska.

SLASK - RUDAR

Vroclav - Gradski stadion. Kapacitet: 42.771. Sudija: Andreas Ekberg (Švedska). Početak u 20.45.

Slask (4-4-2): Kelemen - Soča, Spahić, Jurašek, Pavelec - Četnarski, Sobota, Mila, Kazmierčak - Dijaz, Gikijevič.

Rudar (4-4-2): Vukliš – Jeknić, Nestorović, Damjanović, Petrović – Brnović, Kaluđerović, Vlahović, Jovanović – Šljivančanin, Stojanović.

Bonus video: