Novo čudo na meniju

Trener Nikola Rakojević je jasan - Vidoton je bolji tim od Senice, ali će Mladost danas imati teži meč nego protiv Mađara
70 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2013. 09:43h

Mladost sanja novu senzaciju u Evropi uoči duela sa slovačkom Senicom (17.30), danas pod Goricom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

I to sanjarenje niko ne može da zaustavi nakon što su Podgoričani napravili evropsko čudo ljeta eliminisavši mađarski Videoton, ekipu jačeg rejtinga od današnjeg protivnika iz Slovačke.

Ni trener Nikola Rakojević ne može da zaustavi snove - želi samo da ih usmjeri na pravi način. Da se kojim slučajem ne dovodi takva kontradiktornost pa da mala Mladost, debitant u Evropi, ekipa koja se prošle sezone u posljednjem kolu spasila ispadanja iz Crnogorske lige, ne potcijeni protivnika nakon što je prije sedam dana eliminisala još bolji tim.

"Ne, to se neće dogoditi. Ne možemo mi nikoga da potcijenimo, ne vidim razlog za to. Ako budemo tako razmišljali, onda nas neće biti", jasan je Rakojević.

Senica je favorit, Mladost veliki autsajder i svoju šansu vreba iz prikrajka. I to je jedina moguća polazna tačka koja Podgoričanima daje kakve-takve šanse da opet zadive crnogorsku i evropsku javnost.

Rakojević je jasan - Vidoton je bolji tim od Senice, ali će Mladost danas imati teži meč nego protiv Mađara.

"Senica je ekipa koja igra odgovornije, agresivnije, koja sebi ne dozvoljava opuštanje. U Videotonu su se bili opustili na neki način, jer su već bili rezervisali hotel za Slovačku, pa su morali da otkazuju rezervacije. Ono što nama ne ide u prilog jeste nekoliko iskusnijih igrača koje ima Senica, takođe nekoliko košarkaški visokih igrača, koji mogu da budu opasni iz prekida. Ali, vjerujem da možemo da im pariramo, spremni smo da odigramo dobru trkačku utakmicu", ističe Rakojević.

Slično razmišlja i kapiten Danilo Tomić, koji objašnjava zašto će biti teže protiv Slovaka nego protiv Mađara:

"Videoton je vjerovatno bolji od Senice, ali mi smo prolaskom u 2. kolo skrenuli na sebe pažnju da će Slovaci odigrati mnogo opreznije od Mađara. Neće nas potcijeniti i zato nas čeka puno teži meč. Ali, mi smo kroz dvije utakmice sa Videotonom toliko taktički sazreli da smo spremni da odigramo još dobrih utakmica", ističe Tomić.

Sve za Evropu - utakmice koje Mladost igra protiv Videotona i Senice toliko znače igračima i cijelom klubu da je trener Rakojević priznao da je svjesno zapostavio pripreme za domaću ligu.

"Mnogo smo protekle sedmice radili na taktici pa smo onaj dio vezan za fizičku spremu gurnuli u drugi plan. Vrlo moguće da ćemo kasnije osjećati posljedice, ali želim da moja ekipa ima svježinu u evropskim mečevima".

Božo Marković ne igra zbog suspenzije, ali se to neće puno odraziti na ekipu. U sastav upada napadač sličnih karakteristika, Ivan Knežević.

I ne samo da Rakojević neće mijenjati tim, neće se mnogo toga mijenjati ni u igri - jako u defanzivi, taktički oprezno, uz strpljenje da se na protivnika udari po bokovima, baš kao u revanšu sa Videotonom u Podgorici.

"Rezultat? Svaki trener kada igra evropsku utakmicu kod kuće priželjkuje da ne primi gol, ali to ne znači da nećemo pokušati da ga damo. Probaćemo da ostvarimo i jedno i drugo", zaključuje Rakojević.

Pagač: Odbrana je jačio dio Mladosti

Moderna Senica nastala na temeljima Intera iz Bratislave, koji se prije dvije godine gušio u dugovima prije nego se fuzionisao sa dotadašnjim četvrtoligašem. Ne samo što je Senica prečicom uskočila u elitu, već je i odmah počela da igra evropska takmičenja, a danas će gostovati na stadionu pod Goricom.

"Gledao sam obje utakmice Mladosti i Videotona i mogu da kažem da je naš protivnik vrlo organizovan tim, posebno u odbrani, koja je jači dio tima. Zasluženo su eliminisali Videoton. Biće teško, ali naš cilj je da prođemo", rekao je Eduard Pagač, trener Senice.

Kapiten Tomaš Konja bio je kratak:

"Naš protivnik zaslužuje veliki respekt zbog eliminacije Videotona".

MLADOST - SENICA

Podgorica - Stadion pod Goricom. Kapacitet: 10.000. Sudija: Vitali Meškov (Rusija). Početak u 17.30 časova.

Mladost (4-2-3-1): Vujadinović - Tomić, Mitrović, Šofranac, Živković - Taku, Sanković - Kaljević, Savićević, Seratlić - Knežević.

Senica (4-4-2): Šula - Brabec, Čermak, Kristovam, Krizko - Konja, Jirašek, Piroška, Hiago - Diarasuba, Kalabiška.

Galerija

Bonus video: