Zlatni remi Sutjeske u Tiraspolju!

Moldavci su poveli u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena golom Luvanora, izjednačio je Andrija Pejović u 54. minutu
101 pregleda 52 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2013. 19:20h

Neporaženi, uz gol u gostima - fudbaleri Sutjeske ostvarili su idealan rezultat protiv Šerifa u Tiraspolju (1:1) na debiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Moldavci su poveli u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena golom Luvanora, izjednačio je Andrija Pejović u 54. minutu.

Revanš je za sedam dana u Nikšiću. Izabranici Dragana Radojičića imaju idealnu šansu da plasmanom u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona ostvare najveći uspjeh u istoriji kluba.

Za taj podvig im je dovoljno da kraj Bistrice odigraju 0:0 protiv moldavske "legije stranaca", koju predvodi nekadašnji igrač Zete Kadu.

Bez obzira na krajnji ishod, Nikšićani su pokazali kako se bori za boje kluba i dali primjer pojedinim ekipama u Crnoj Gori.

Kako god, Nikšić će biti na nogama naredne srijede, Janjušević i društvo imaju istorijsku šansu.

Izabranici Dragana Radojičića djelovali su sigurno, dobrom markacijom na sredini terena u potpunosti su onemogućili rivala da ih ugrožava, dok su u trenucima kada su imali loptu u nogama tačno znali kako i na koji način da je sačuvaju sačuvati.

Vidjelo se od prvog minuta da crnogorski šampion u Tiraspolju nije došao sa bijelom zastavom, budući da je odvažnost, odlučnost i smirenost krasila nikšićke „plavo-bijele“.

Istina, domaćin je imao inicijatvu, u najgorem mogućem trenutku po “plave” stigao do vođstva, ali je takav epilog prvog poluvremena dodatno motivisao Jovovića i saigrače, koji su nakon odmora uzvratili istom mjerom.

Prva prilika viđena je već u 5. minutu, i to za Sutjesku - Jovović je trebao da primi loptu na svega desetak metara od gola, ali je golman Stajila na vrijeme stigao do lopte.

Uzvratili su „žuto-crni“ svega četiri minuta kasnije, ali je Janjušević lako izašao na kraj s napadačima protivničkog sastava.

Jovović je imao šansu i u 15.minutu, ali šutirao je pravo u golmana Šerifa. U 27. minutu priliku je imao i Isidorović, nije je iskoristio, i to je bio razlog da trener Šerifa počne polako da gubi živce kraj klupe...

Moldavski šampion je ipak zaigrao bolje u finišu prvog dijela, kada je nastala prava opsada gola Nikšićana. Enriko je pogodio prečku izdaleka, pa je Janjušević sjajno intervenisao kada je odbijenu loptu šutnuo Fernando...

Ipak, u posljednjim sekundama regularnog toka Enriko je uspio da pobjegne Bečeliću nakon pasa Kadua i rutinski savlada Janjuševića, za radost domaćih pristalica.

Nastavak je okarakterisala još agresivnija i brža igra. Nikšićani su krenuli na sve ili ništa. U 49.minutu Isidorovićevu loptu svi su očekivali u mreži, ali ona je završila pored desne stative.

Ipak, malo kasnije, domaćin je vadio loptu iz mreže.Darko Karadžić je u 54. minutu odlično izveo slobodan udarac, lopta je okrznula nekog u živom zidu i završila iza korner linije. Nakon ubačene lopte iz ugla golman Šerifa Stajila je katastrofalno reagovao, maltene je izboksovao loptu u svoj gol, a pogodak je sa linije u velikoj gužvi potvrdio Andrija Pejović.

Imali su potom domaći šansu preko Markovskog u 65. minutu, ali rezultat se nije mijenjao. U posljednjih desetak minuta pogotovo su napadaču Šerifa bili aktivni, imali su čak šest udaraca na gol, ali je Janjušević u potpunosti “razoružao” domaće ofanzivce.

ŠERIF - SUTJESKA 1:1

Tiraspolj – Glavna arena Sportskog kompleksa Šerif. Gledalaca: 8.000.Sudija: Bjulent Jildirim(Turska). Pomoćnici: Sekan Genčerler, Orkun Aktaš (Turska). Strijelci: Enriko u 45. minutu za Šerif, Pejović u 54. minutu za Sutjesku. Žuti kartoni:Karadžić, Ognajnović, Nikolić(Sutjeska).

Šerif: Stajila 7,5 , Markovski 7 (Pešić), Rikardinjo 6,5 (Isa), Metoua 7, Fernando 7,5 (Paščenka 7), Kadu 6,5, Paje 6,5, Samardžić 7, Selestino 7, Stanojević 7,5, Enriko 7,5

Sutjeska: Janjušević 8, Bečelić 6, Ognjanović 8, Jovović 7, (Poček), Stevović 7, Isidorović 7, (Stefanović), D.Karadžić 7, Nikolić 7, Stijepović 7,5, Pejović 8 (V.Karadžić), Ćuković 7.

Današnji rezultati:

Viktorija Plzenj (Češka) - Željeznicar Sarajevo (BiH) 4:3 (0:0)

BATE Borisov (Belorusija) - Šahtjor Karagandi (Kazahstan) 0:1 (0:0)

Dinamo Tbilisi (Gruzija) - EB Strejmur (Farska Ostrva) 6:1 (2:1)

Šerif (Moldavija) - Sutjeska (Crna Gora) 1:1 (1:0)

Ekranas (Litvanija) - Hafnarfjordur (Island) 0:1 (0:1)

Fola Eš (Luksemburg) - Dinamo Zagreb (Hrvatska) 0:5 (0:0)

Birkirkara (Malta) - Maribor (Slovenija) 0:0

Steaua (Rumunija) - Vardar (Makedonija) 3:0 (3:0)

Sjutra

Širak (Jermenija) - Partizan (Srbija)

Helsinki (Finska) - Nome Kalju (Estonija)

Neftči Baku (Azerbejdžan) - Skenderbeg (Albanija)

Sligo Rovers (Irska) - Molde (Norveška)

Elfsborg (Švedska) - Daugava (Letonija)

TNS (Vels) - Legija Varšava (Poljska)

Slovan Bratislava (Slovačka) - Ludogorec (Bugarska)

Đer (Mađarska) - Makabi Tel Aviv (Izrael)

Kliftonvil (Severna Irska) - Seltik (Škotska)

Galerija

Bonus video: