Kavani potpisao za PSŽ: Želim da osvojim Ligu šampiona

Urugvajski napadač je potpisao petogodišnji ugovor, po kojem će godišnje zarađivati 10 miliona eura.
2 komentar(a)
Edinson Kavani, Foto: Beta AP
Edinson Kavani, Foto: Beta AP
Ažurirano: 16.07.2013. 18:01h

Trebao je biti predstavljen u 16 časova, ali se u press sali pojavio u 18.08 časova, zbog čega je bilo nervoze među novinarima, neki su, čak, i otišli – Edinson Kavani je javnosti, konalno, predstavljen kao pojačanje Pari sen Žermena, najveće i najskuplje u istoriji francuskog fudbala.

Vlasnik Parižana Naser El Kelaifi je izvinio novinarima zbog kašnjenja početka prezentacije Kavanija, i istakao da je kašnjenje uzrokovano davanjem zelenog svijetla od Napolija, sada već bivšeg kluba Kavanija, koji je za ovaj transfer, kako piše Frans pres, zaradio 64 miliona eura!

Prethodni najveći transfer isplatio je povratnik u Ligu 1 Monako, koji je Kolumbijca Radamela Falkaa otkupio od madridskog Atletika za sumu od 60 miliona eura.

Urugvajski napadač je potpisao petogodišnji ugovor, po kojem će godišnje zarađivati 10 miliona eura.

"Ni u jednom trenutku nisam oklijevao oko prelaska u PSŽ. Veoma sam srećan što sam dio ovog projekta, a predsjednik kluba je pokazao vjeru u mene. Želim da sa ovim klubom osvojim prvenstvo Francuske i Ligu šampiona", rekao je Kavani, koji će nositi dres sa brojem 10.

"Dolazim sa mnogo samopouzdanja u klub. Ja sam igrač koji želi da pobjeđuje, a PSŽ to moze da mi priušti. Ovo je jedan od najvećih klubova na svijetu", dodao je on.

Kavani je poručio navijačima da je u klub došao da pomogne u ispunjenju njihovih ciljeva.

"Došao sam u ovaj klub sa željom da dam sve od sebe i da dostignemo ciljeve, koje svi želimo", rekao je Kavani, i dodao da se raduje što će u klubu igrati sa Zlatanom Ibrahimovićem.

"Ibra je svjetski šampion. Zadovoljstvo je igrati sa njim", rekao je Kavani.

Urugvajac je se posebno zahvalio navijačima Napolija.

"U Napulju sam proveo tri spektakularne godine za moju karijeru. Ali, za fudbalera su važni ciljevi, ambicija, i ja sam uvijek želio da prevaziđem moje limite, da ide što visočije, zato sam izabrao ovaj projekat. Sve što sam doživio u Napoliju nosiću zauvijek u srcu, obožavam Napulj, i uvijek ću mu se rado vraćati, da vidim osobe koje volim. Napoliju želim sve najbolje u narednoj sezoni", zaključio je Kavani.

Kavani (26) je imao sjajnu prošlu sezonu u dresu Napolija i sa 29 golova bio je najbolji strijelac italijanske Serije A, i tako pomogao Napoliju da stigne do drugog mjesta na tabeli.

Naser El Kelafi je rekao je da nije bilo lako dovesti Kavanija u PSŽ, jer su ga mnogi drugi timovi željeli u svojim redovima.

"Ali, on je ovdje u PSŽ-u i ja sam veoma srećan zbog toga. Transfer Kavanija je još jedan dokaz sposobnosti kluba da privuče najbolje igrače svijeta", rekao je El-Kelafi.

Kavani je u Napoli došao 2010. godine iz Palerma i postao je jedan od ključnih igrača tog kluba.

Kavani je karijeru počeo u Danubiju 2005. godine, a preselio se u Evropu dvije godine kasnije.

Bonus video: