Brnović: Ne gubim nadu, i dalje je sve na nama

"Još uvijek je sve na nama. Sa sedam bodova iz preostale tri utakmice možemo da izborimo makar plasman u baraž", rekao je Brnović
12 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.07.2013. 15:39h

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović kazao je u u intervjuu agenciji Anadolija da ne gubi nadu da "sokoli" mogu da izbore plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Težak poraz protiv Ukrajine u Podgorici (4:0), prvi kvalifikacijama, značajno je otežao put, ali Brnović se ne predaje.

"Nikada nisam pravio alibi, ali nam je protiv Ukrajinaca nedostajalo sedam igrača, što je nenadoknadivo za ekipu male zemlje kakva je Crna Gora. I pored toga, i danas smatram da smo izgubili s prevelikom razlikom, odnosno da je za odnos snaga na terenu rezultat bio nerealan. Ipak, to nam je pouka za dalje. Još uvijek je sve na nama. Sa sedam bodova iz preostale tri utakmice možemo da izborimo makar plasman u baraž", rekao je Brnović.

Što se tiče ostalih reprezentacija iz regije, Brnović smatra kako samo Bosna i Hercegovina igra konstantno dobro, te da je jako blizu plasmana na naredni Mundijal.

"BiH je konačno došla na ono što je zaslužila nakon ovoliko godina. Jednom nogom je u Brazilu, i to moram naglasiti, veoma zasluženo. Ekipa Safeta Sušića igra odlično. BiH igra dobro u nekoliko posljednjih kvalifikacijskih ciklusa. No, razni pehovi i snažni Portugal u baražu zaustavljali su je na putu ka velikim takmičenjima. Ne vjerujem da iko više može da zaustavi Bosnu na putu do Brazila“, kaže Brnović.

Selektor Crne Gore ističe da je Hrvatska izgubila šanse za prvo mjesto u grupi A.

"Kiksali su, kao i mi, kada su se najmanje nadali. Izgubili su od Škota kući i to će ih skupo koštati. Sada se treba da se nadaju da će u baražu dobiti što lakšeg protivnika kako bi, ipak, vidjeli Brazil. Belgija je veoma snažna ekipa i neće ispustiti prvo mjesto u grupi“, tvrdi Brnović.

O regionalnom derbiju i utakmici visokog rizika u kojem će Srbija ugostiti Hrvatsku u Beogradu 6. septembra, Brnović je kazao:

"Srbija će pobijediti Hrvatsku u Beogradu. Igrački Hrvati nisu jači od Srbije, a uz to, Mihajlovićeva ekipa će pošto-poto vratiti, odnosno koliko-toliko izvaditi za dosadašnje loše rezultate. Narod bi im puno toga oprostio kada bi dobili Hrvatsku“, zaključio je Brnović.

Bonus video: