Rosel: Gvardiola bi trebalo da bude predsjednik Barselone

"Bili smo veoma iznenađeni njegovim izjavama i nismo srećni zbog svega što se dogodilo", rekao je predsjednik Barselone Sandro Rosel
1 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2013. 12:31h

Predsjednik fudbalskog kluba Barselona Sandro Rosel rekao je danas da ne zna zbog čega ga je kritikovao Pep Gvardiola i dodao da bi bivši trener te ekipe jednog dana trebalo da se vrati na Kamp Nou kao predsjednik kluba.

Gvardiola, koji je ovog ljeta preuzeo Bajern iz Minhena, kritikovao je prošle nedjelje čelnike Barselone rekavši da ga tokom jednogodišnje pauze od odlaska sa Kamp Noua "nisu ostavili na miru" i da su "iskoristili bolest trenera Tita Vilanove" da mu naude.

"Bili smo veoma iznenađeni njegovim izjavama i nismo srećni zbog svega što se dogodilo. Ono što je rekao o čelnicima kluba i bolesti trenera Tita Vilanove nije istina. Takve stvari nisu dobre za klub, ali to ne smije da baci u sjenku istoriju koju je Pep ispisao u Barseloni, zbog čega ga smatramo najboljim trenerom u klupskoj istoriji", rekao je Rosel, prenijeli su španski mediji.

"Moramo da učimo na primerima iz naše prošlosti, kada je klub bio podijeljen na one koji su podržavali (Johana) Krojfa i one koji su bili protiv njega. Ne želim da neki budu protiv Gvardiole, a neki da ga podržavaju, hajde svi da budemo 'Gvardiolisti'. Istorija kluba to zaslužuje i Pep to zaslužuje. Svi moramo da radimo u interesu kluba", dodao je on.

Rosel je rekao da je klub na pravi način ispratio Gvardiolu, 2012. godine i da je trener Bajerna živa legenda katalonskog kluba.

"Nismo bili u kontaktu, osim kada sam mu čestitao na novom poslu u Bajernu. On je živa legenda Barselone i svi smo zahvalni na poslu koji je obavio za klub. Glasao bih za njega na predsjedničkim izborima u klubu, to bi trebalo da bude njegov posljednji posao na Kamp Nou", rekao je on.

"Ako se neko blizak meni ne kandiduje, kao što je moja sestra, glasao bih da Gvardiola bude predsjednik Barselone", dodao je Rosel.

Gvardiola je predvodio Barselonu od 2008. do 2012. godine i za to vrijeme osvojio tri šampionske titule u Primeri, po dva Kupa kralja, Lige šampiona, Superkupa Evrope, svjetskog klupskog prvenstva i tri Superkupa Španije.

Bonus video: