Utakmica zbog koje se osvaja titula

"Pokušaćemo da izborimo dobar rezultat, koji bi nam, ako ništa drugo, produžio nadu da u Nikšiću odigramo neizvjesnu utakmicu", rekao je trener Sutjeske Dragan Radojičić
15 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2013. 09:27h

Kucnuo je čas za evropski debi Sutjeske u kvalifikacijama za Ligu šampiona – izabranici Dragana Radojičića mukotrpno su se pripremali u prethodnih tridesetak dana, kako bi se što bolje suprotstavili moćnom Šerifu.

Svjesni su u nikšićkom prvoligašu da ih očekuje više nego težak zadatak, protiv rivala koji je od 2001. godine maltene redovni šampion domaćeg prvenstva (“preskočio” je samo 2011. godinu), a svoje vitrine ukrasio je i sa šest trofeja u Kupu.

Ipak, bez obzira na veličinu i snagu Šerifa, optimizam ne napušta crngorskog predstavnika, koji će, kako se najavljuje, ostaviti srce na terenu, sve sa ciljem da izbori dobar rezultat pred revanš meč koji se igra za sedam dana u Nikšiću.

"Period koji je iza nas u potpunosti smo posvetili ekipi Šerifa. Odmah da se izjasnim - u ovom dvomeču Moldavci su apsolutni favoriti. Ipak, nećemo se unaprijed predati. Pokušaćemo da izborimo dobar rezultat, koji bi nam, ako ništa drugo, produžio nadu da u Nikšiću odigramo neizvjesnu utakmicu. U ovom trenutku nedostaju nam dva kontrolna meča koja nismo odigrali na Zlatiboru. Međutim, to je iza nas i na to se nećemo obazirati – rekao je Radojičić u jednom dahu i nastavio:

"Naš protivnik ulaže ogroman novac u igrački kadar, dovodi fudbalere iz raznoraznih zemalja, s jasnim ciljem da se domogne grupne faze Lige šampiona. Smatram da je ovo dobra prilika da vidimo šta i kako dalje. Mogu da obećam da ćemo ostaviti posljednji atom snage. Poseban motiv neće nam trebati. Jednostavno, igraćemo srcem", istakao je Radojićić.

Sa snagom apsolutnog vladara moldavskog prvenstva Nikšićani su upoznati do tančina, a strateg nikšićkih „plavo–bijelih” je sve potrebne informacije prezentovao svojim izabranicima.

"Imamo sve informacije o ekipi Šerifa. Svakodnevno smo radili na pripremi meča. Gledali smo i analizirali više puta kako naš rival djeluje na terenu. U ovom trenutku ne znam da li će igrati Rikardinjo, posljednje pojačanje iz Brazila, i to je za mene najveća nepoznanica. S druge strane, ne može biti iznenađenja. Šerif se mora respektovati. To je ekipa sa mnogo većim internacionalnim iskustvom, budžetom i veoma kvalitetnim pojedincima. Moramo se mobilisati do krajnjih granica. Imam puno povjerenje u moje pulene i vjerujem da smo sposobni da se dostojno suprotstavimo favorizovanom protivniku", zaljučio je Radojičić.

Na konferenciji za novinare juče u Tiraspolju govorio je i kapiten Sutjeske, golman Ivan Janjušević.

"Poštujemo Šerif, ali nismo došli ovdje na ekskurziju. Spremni smo da se postavimo dobro na terenu i izborimo rezultat koji bi nam dao nadu pred revanš", rekao je Janjušević.

Meč na “Boljšojoj Sportivnojoj areni”, stadionu Šerifa, igra se večeras u 20 časova po moldavskom, a sat ranije po crnogorskom vremenu.

Vojvode” na tribinama

Fudbaleri Sutjeske su čarter letom otputovali za Moldaviju. Osim članova uprave i prijatelja kluba na tribinama u Tiraspolju biće i oko 40-ak „vojvoda” koji će kao uvijek biti 12 igrač Sutjeske.

Po dolasku u Tiraspolj, tačnije u vrijeme odigravanja meča 19 časova po crnogorskom vremenu, fudbaleri Sutjeske upoznali su se sa travnatim tepihom, a danas će upoznati i fudbalere domaćeg sastava.

Šerif - Sutjeska

Tiraspolj - Stadion „Šerif”. Kapacitet: 14.300. Sudija: Bulent Jildirim (Turska). Početak u 19 časova.

Šerif (4-4-2): Georgijev - Metua, Paje, Samardžić, Selestino - Pašćenko, Kadu, Rikardinjo Isa - Enrike, Makrickij.

Sutjeska (4-4-2): Janjušević - Bečelić, Ognjanović, Ćuković, Stijepović - J. Nikolić, Jovović - Karadžić, Stevović, Pejović - Isidorović.

Galerija

Bonus video: