Sumnjive radnje na utakmici Honved - Čelik: Uefa bi mogla da pokrene istragu

Riječ je o zaista neobičnom rezultatu koji nikako ne odslikava razliku u kvalitetu između crnogorskog i mađarskog klupskog fudbala
47 komentar(a)
Ažurirano: 15.07.2013. 22:37h

Uefa bi mogla da pokrene istragu o utakmici Honved - Čelik u kvalifikacijama za Ligu Evrope, koja je prošlog četvrtka završena rezultatom 9:0 u korist mađarskog tima, nakon detaljne analize snimka meča, saznaju “Vijesti”.

Riječ je o zaista neobičnom rezultatu koji nikako ne odslikava razliku u kvalitetu između crnogorskog i mađarskog klupskog fudbala, što se istog dana vidjelo u dvoboju Mladosti i Videotona, takođe u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Osim neobičnog rezultata, “neobični” su bili i golovi mađarskog tima, jer snimak otkriva i nevjerovatno i čudne i statične reakcije defanzivaca Čelika.

O tome su pisali i mađarski mediji, konkretno najtiražniji sportski dnvenik “Nemzeti sport”, koji je izrazio sumnju u regularnost utakmice na osnovu reakcija defanzivaca Čelika kod petog i sedmog gola.

Sumnja se, dakle, da je utakmica namještena. Uefa je nedavno najavila žestoku borbu protiv sličnih pojava u fudbalu, što je pokazala suspenzijom turskih velikana Fenerbahčea i Bešiktaša iz evropskih takmičenja.

Evropska fudbalska unija imaće “nultu toleranciju” ako se dokaže bilo kakva veza između uplata u kladionicama i postignutog rezultata meča na stadionu “Jožef Božik”.

Nakon što su prije 12 mjeseci ostvarili uspjeh i eliminacijom banjalučkog Borca obezbijedili plasman u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbaleri Čelika izblamirali su se u mečevima sa ukrajinskim Metalurgom prošle, i Honvedom ove sezone.

Na dva pomenuta dvomeča Nikšićani su ukupno primili 24 gola, prosječno šest po utakmici.

Bonus video: