Prins Tejgo ponuđen Crvenoj zvezdi

Ovo je već drugi bivši igrač Partizana koji se posljednjih dana pominje kao potencijalno pojačanje nekadašnjeg evropskog i svjetskog prvaka. Prije Tejga, govorilo se i o Stefanu Baboviću
0 komentar(a)
tejgo, Foto: Beta
tejgo, Foto: Beta
Ažurirano: 14.07.2013. 19:01h

Nekadašnji napadač Partizana Prins Tejgo ponuđen je Crvenoj zvezdi! Golgeter koji je za samo šest mjeseci u „crno-bijelom” dresu srpskog šampiona postao miljenik Grobara, trenutno je bez angažmana i kao slobodan agent u potrazi je za novim klubom.

Njegov doskorašnji menažder Goran Hadži Milovanović potvrdio je za „Mozzart sport” da je jedna menadžerska agencija kontaktirala „crveno-bijele”.

"Tačno je da je Tejgo ponuđen Zvezdi, ali brigu o njegovoj karijeri više ne vodim ja, već Njemci. To je sve što znam", kratko je rekao poznati agent.

Inače, Tejgo je klubu sa Marakane ponuđen još prije sedam dana, ali za sada nema naznaka kako će „crveno-bijeli odgovoriti.

Logično, iako je Slaviši Stojanoviću poslije povrede Đorđa Rakića potreban još jedan napadač, velikog udjela u odluci čelnika najvećeg srpskog kluba imaće finansijski zahtjevi golgetera iz Gane.

Poznato je da je tokom šestomjesečne pozajmice u Humskoj, Tejgo imao basnoslovnu platu (oko 500 hiljada eura), ali je tada polovinu plaćao Hofenhajm, čije on bio član.

Doduše sada je situacija značajno drugačija. Od odlaska iz Beograda karijera povremenog reprezentativca Gane krenula je nizbrdo.

Za dvije godine jedva da je sakupio tridesetak utakmica, a o golovima da ne govorimo.

U Bursi je dobro krenuo, međutim ubrzo je prebačen na klupu, pa na tribine, da bi potom otišao u Arabiju, gdje se takođe nije naigrao.

Poslije svega, jasno je da Tejgova cijena više nije tako velika, međutim, konačnu riječ daće trener Stojanović i uprava Crvene zvezde.

Prije nego što je došao u Partizan, Prins Tejgo je bio je zanimljiv „crveno-bijelima”, s tim što je tada u ofanzivi bio beogradski klub i pokazao veliku želju da angažuje tadašnjeg igrača Hofenhajma.

Zvezda u to vreme nije mogla da ispuni zahtjeve odličnog napadača, pa se on odlučio za „crno-bijele”.

U dresu Partizana, Tejgo je zablistao punim sjajem, a posebno se istakao na utakmicama protiv Crvene zvezde.

U dva derbija postigao je tri gola i bio jedan od najzaslužnijih igrača za osvajanje duple krune u sezoni 2010/2011...

Ovo je već drugi bivši igrač Partizana koji se posljednjih dana pominje kao potencijalno pojačanje nekadašnjeg evropskog i svjetskog prvaka. Prije Tejga, govorilo se i o Stefanu Baboviću.

Bonus video: