Janković preuzima Levski?

I upravo je Sirjakov najveći zagovornik ideje o angažmanu Jankovića. Očekuje se samo da gazda kluba Todor Batkov da zeleno svjetlo
0 komentar(a)
Aleksandar Janković, Foto: Beta/AP
Aleksandar Janković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.07.2013. 19:16h

Srpski stručnjak Aleksandar Janković je glavni knadidat za mjesto novog trenera Levskog iz Sofije, prenosi "Mocart sport”.

Jedan od dva najpopularnija bugarska kluba je danas je smijenio stratega Nikolaja Mitova, poslije jučerašnje šokantne eliminacije od kazahstanskog Irtiša u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Rukovodstvo kluba već radi na pronalaženju zamjene, a bugarski mediji pišu da je Janković najozbiljniji kandidat da naslijedi Mitova.

Inače, Janković je već radio u Levskom. Bio je pomoćnik Slavoljubu Muslinu u sezoni 2002/03 i od tada sežu njegove veze sa klubom iz Sofije.

Još 2011. godine, Janković je bio kandidat za trenera Levskog, ali tada nije želio da napusti kormilo mlade reprezentacije Srbije.

Sada je izgleda došlo vrijeme da se opet ukrste putevi Levskom i Jankoviću.

U klub se nedavno vratio legendarni Nacko Sirjakov i preuzeo je funkciju sportskog direktora.

I upravo je Sirjakov najveći zagovornik ideje o angažmanu Jankovića.

Očekuje se samo da gazda kluba Todor Batkov da zeleno svjetlo.

Inače, Jankovića u Levskom ne očekuje lak posao.

Uprkos činjenici da je Levski jedan od dva najveća bugarska kluba, sa armijom navijača, rezultati nisu na nivou očekivanih.

Titula već četiri godine zaobilazi stadion „Georgi Asparuhov“.

Ove godine klub slavi jubilej 100 godina postojanja, osvajanje titule šampiona je imperativ, navijači su nestrpljivi, a pritisak je veliki.

Ukoliko pregovori budu išli željenim tokom, Janković bi već u ponedeljak mogao da bude promovisan u novog trenera Levskog.

Bonus video: