Nevil: Domaći igrači ne mogu da se probiju u Premijer ligi

Nevil je rekao da klubovi ne pružaju trenerima priliku da višegodišnjim radom izgrade uspjeh.
0 komentar(a)
Nevil, Foto: REUTERS
Nevil, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.07.2013. 12:00h

Bivši fudbaler Mančester junajteda Geri Nevil rekao je danas da klubovi dovođenjem stranaca žele brzo da ostvare dobre rezultate i tako sprečavaju mlade engleske igrače da se probiju u Premijer ligi.

"Trenutno postoji opasnost da sve postane previše neposredno, previše brzo. Ali, ne možete da krivite vlasnike klubova što žele brzi uspjeh, jer su potrošili mnogo novca na transfere i žele da im klubovi budu najuspješniji", rekao je Nevil za Gardijan.

"Kada, kao Englez, nagovijestite da bi u domaćem fudbalu trebalo da igra više engleskih ili britanskih igrača, onda vas optužbe da ste ksenofob. Zbog čega? Lijepo je vidjeti da dječaci, koji su odrasli i navijali za svoj klub, jednog dana i nastupaju za njega. U ekipi Barselone je sedam, osam igrača koji su prošli klupsku akademiju. To je odlična stvar", dodao je bivši reprezentativac Engleske.

Nevil, koji je član stručnog štaba engleske reprezentacije, jedan je od fudbalera Junajteda koji su prošli fudbalsku akademiju tog kluba. On je u mladim selekcijama igrao zajedno sa Dejvidom Bekamom, Polom Skolsom, Nikijem Batom i bratom Filom Nevilom.

"Oduvijek sam vjerovao da će kvalitet isplivati na površinu i da ćeš, ako si dovoljno dobar, dobiti priliku da se dokažeš. To su nam kao djeci oduvijek govorili. Ali, sada nisam toliko siguran", dodao je on.

Nevil je rekao da klubovi ne pružaju trenerima priliku da višegodišnjim radom izgrade uspjeh.

"Mislim da treneri nisu krivi. Svi sa kojima sam pričao u školama za trenere žele da rade na duži period, da izgrade uspeh tokom godina, kao što je Aleks Ferguson to uradio u Mančester junajtedu. Ali, 63 od 92 ligaška kluba je prošle sezone promijenilo trenere. Nisu im dali dovoljno vremena", rekao je on.

Bonus video: