Savićević: Nuđen nam je novac da prodamo finale u Bariju

"Nama je ponuđeno po 500.000 maraka, ali mi smo to odbili, jer to nije u našem karakteru. Svi to znaju, pitajte bivšeg golmana Stevana Stojanovića ili Roberta Prosinečkog", kaže Savićević
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2013. 10:47h

Dejan Savićević je potvrdio da je njemu i drugim igračima Crvene zvezde 1991. godine nuđen novac da izgube finalnu utakmicu tadašnjeg Kupa šampiona od Olimpika iz Marseja u Bariju.

Savićević je kazao agenciji AP da su neimenovani menadžeri u hotelu u Bariju ponudili po 500.000 tadašnjih nemačkih maraka za svakog igrača Crvene zvezde prije nego što je srpski klub pobijedio Olimpik boljim izvođenjem penala sa 5:3 (regularni dio meča i produžeci su završeni bez golova) i osvojio evropsku titulu.

"To nije tajna, ja to govorim već neko vrijeme i nikada nisam poricao. Nama je ponuđeno po 500.000 maraka, ali mi smo to odbili, jer to nije u našem karakteru. Svi to znaju, pitajte bivšeg golmana Stevana Stojanovića ili Roberta Prosinečkog", rekao je Savićević u telefonskom razgovoru za AP.

Nako finala u Bariju, Savićević je prešao u Milan, i tri godine kasnije ponovo osvojio Ligu šampiona, u nezaboravnom finalu protiv Barselone (4:0).

Savićević je prekjuče dobio novi mandat na čelu Fudbalskog saveza Crne Gore.

To je četvrti mandat nekadašnjeg fudbalera Budućnosti, Crvene zvezde, Milana i Rapida, drugi u nezavisnoj Crnoj Gori.

Savićević je na čelu crnogorskog Saveza od 2001. godine, a biće na toj funkciji do 2017. godine.

Bonus video: