Gvardiola: Barselona je iskoristila bolest Vilanove da mi naškodi

“Da neko kaže da ne želim svako dobro kolegi sa kojim sam radio toliko vremena, i koji mi je puno pomogao, to je nešto što je vrlo, vrlo lošeg ukusa“, rekao je Gvardiola
50 pregleda 2 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Beta AP
Pep Gvardiola, Foto: Beta AP
Ažurirano: 12.07.2013. 09:22h

Na završnoj konferenciji za novinare na kraju prve faze priprema, u Riva del Gardi, u italijanskom Trentinu, novi trener Bajerna Pep Gvardiola je zatekao prisutne novinare pričom o bivšem klubu, Barseloni.

“Ove godine su se dogodile stvari koje su prešle svaki limit. Barselona je iskoristila bolest Tita Vilanove da mi naškodi. To nikada neću zaboraviti“, rekao je Gvardioa, aludirajući na optužbe predsjednika katalonskog kluba Sandra Rosela.

Rosel je, navodno, više puta španskim medijima rekao kako Gvardiola nijednom nije posjetio Vilanovu na njujorškoj klinici tokom liječenja raka pljuvačne žlijezde, iako je trofejni stručnjak godinu dana boravio u istom gradu.

“Da neko kaže da ne želim svako dobro kolegi sa kojim sam radio toliko vremena, i koji mi je puno pomogao, to je nešto što je vrlo, vrlo lošeg ukusa. Nisam to očekivao. Rekao sam Roselu da idem 6.000 km daleko od Barselone, i da želim da me ostave na miru. Nisu to uradili, nisu ispunili obećanje. Ima stvari koje nikada ne mogu da zaboravim, nikada“, rekao je Gvardiola, i nastavio:

„Ja sam se sa Titom sreo u Njujorku, i ako nisam bio duže vremena sa njim znači da nije bilo moguće, ali ne zbog mene“, pojasnio je Gvardiola ne ulazeći detalje.

Gvardiola je, takođe, negirao da je sa Vilanovom loše govorio o Nejmaru, prije nego je Barselona kupila brazilskog napadača. Takođe, trener Bajerna je kazao da nije tačno to što je izjavio potpredsjednik Santosa Odila Rogrigesa da mu je otac Nejmara povjerio da ga je telefonom zvao Gvardiola da ga upozori na „nesposobnost Vilanove da trenira njegovog sina zajedno sa Mesijem“.

Odgovarajući na pitanje španskog novinara Marijasa Mane, Gvardiola je govorio na maternjem jeziku, kako ne bi bilo dilema oko stvari koje govori.

„To sa potpredsjednikom Santosa je glupost, ali ima i drugih koje nikada nisu trebale da se dogode. Ako ima nešto od ovoga što nije tačno, neka izađu javno i neka me demantuju. Ali neka to urade oni lično. Ne posrednici Santosa ili „prijatelji“ Barselone, neka oni opovrgnu moje riječi, neka kažu da nije tačno ovo što kažem, pa ćemo ponovo razgovarati. Do tada neka misle o tome kako da ekipe funkcioniše“, rekao je Gvardiola, koji je iznenadio njemačke novinare ovakvom konferencijom za novinare, ne želeći da se prevodi sve iz njegovog monologa.

„To su naše stvari“, objasnio je Gvardiola.

Bonus video: