Terijev otac optužen za rasizam

Otac kapitena Čelzija Džona Terija, Ted Teri, optužen je danas za rasistički napad na jednog čoveka poslije tuče na ulici.
2 komentar(a)
Teri, Foto: Beta/AP
Teri, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.07.2013. 22:10h

Otac kapitena Čelzija Džona Terija, Ted Teri, optužen je danas za rasistički napad na jednog čoveka poslije tuče na ulici.

Ted Teri (59) je uhapšen u martu 2013. godine nakon incidenta u Fenčrč ulici, a danas je protiv njega podignuta optužnica za rasno motivisan napad i za narušavanje javnog reda, piše Dejli mejl.

Pored Teda Terija, optužnicom su obuhvaćene još dvije osobe, Tjudor Musteta i Stefan Niland, takođe zbog sukoba na ulici 22. marta uveče. Oni se terete da su izazvali "strah od nasilja" koji je rasno motivisan.

U londonskoj policiji, koja je zadužena za istragu, nisu željeli da komentarišu slučaj.

Sva trojica su puštena uz kauciju i naređeno im je da se pojave pred sudom 23. jula.

Bivši kapiten Engleske Džon Teri je prošle godine oslobođen optužbi za rasno vrijeđanje fudbalera Kvins Park Rendžersa Antona Ferdinanda. Teri je, takođe, uhapšen zbog tuče u jednom noćnom klubu 2002. godine. Kasnije je bio oslobođen tih optužbi.

Džon Teri i njegovi saigrači optuženi su i da su pijani ismejavali američke turiste nakon napada 11. septembra 2001. godine, a novembra 2010. godine Teri je pretprio ozbiljne povrede glave nakon što ga je napao navijač Totenhema na ulicama Londona.

Bonus video: