Najbogatijima najviše: Mančester siti i Real najviše zaradili od Mundijala

Fifa za svaki dan proveden na Mundijalu plaća klupsku kompenzaciju od preko sedam hiljada eura po igraču
1 komentar(a)
Benžamin Mendi, Foto: Www.mancity.com
Benžamin Mendi, Foto: Www.mancity.com
Ažurirano: 14.07.2018. 18:09h

Zavjesa na 21. Mundijal se spusta sjutra na Lužnjikiju. Posljednji dan Svjetskog prvenstva dočekaće samo igrači selekcija Francuske i Hrvatske, pa je već poznato i koliko će klubovi zaraditi od Fife na osnovu kompenzacija za igrače pod ugovorom.

Fifa će za 21. Mundijal isplatiti rekordnih 180 miliona eura klubovima čiji igrači su nastupali u nacionalnim bojama na najvećoj smotri.

Kompanija "Tonka Communications", napravila je rejting klubova koji će dobiti najviše novca od Fife. Posao je kompaniji olakšao podatak da je dnevno osiguranje od povrede za svaki dan trurnira iznosilo 7.236 eura, nezavisno od toga da li je igrač ulazio u igru. Prava na dio od tog dnevnog iznosa imaju i klubovi sa kojima je igrač Mundijala bio pod ugovorom od 2016. godien a u međuvremenu je promijenio klupske boje.

Najviše će od tih 180 miliona kompenzacije pripasti Mančester sitiju, čak 4,42 miliona eura, a slijedi madridski Real sa 4,32 miliona.

U prvih deset su još Čelsi (3,97), Totenhem (3,84), Barselona (3,66), PSŽ (3,61), Mančester junajted (3,35), Monako (3), Atletiko (2,67) i Juventus (2,49).

Odlično su prošli i ruski klubovi, pa je prvak Lokomotiva zaradila 1,7 miliona, za 20.mjesto u rejtingu a Rostov na osnovu bivših igrača primiće ček na 250 hiljada eura.

Fifa od Mundijala u Rusiji planira zaradu koja će preći šest milijardi eura, rekordnu do sada.

Bonus video: