Rudar prošao Miku: Stojanović majstorijom odveo na Slask!

Golom Nenada Stojanovića za 1:1 u 85. minutu, Rudar eliminisao jermensku Miku i osigurao dvomeč sa poljskim Slaskom u 2. kolu kvalifikacija za LE
17 komentar(a)
Dejan Damjanović, Foto: Vesko Belojević
Dejan Damjanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.07.2013. 15:45h

Fudbaleri Rudara plasirali su se u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope nakon remija 1:1 sa jermenskom Mikom gostima.

Prije pet dana u Podgorici izabranici Mirka Marića slavili su sa 1:0.

Domaći su poveli u 45. minutu golom Gazarjana, i kada se činilo da će meč u Jerevanu otići u produžetke, Pljevljaci su izveli akciju iz udžbenika.

Rezervista Sekulić presjekao je loptu na sredini terena i filigrantski tačnim pasom lansirao Nenada Stojanovića, koji je prihvatio loptu na desnoj strani i preciznom dijagonalom lijevom nogom matirao golmana domaćih Kačatrajana.

Slavlje Pljevljaka na Sportskom kompleksu "Mika" bilo je neopisivo, prolaz u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, osim dvomeča sa poljskim Slaskom iz Vroclava, donosi i pozamašnu finansijsku svotu.

Fudbaleri Rudara tako su se osvetili Jermenima za prošlogodišnje ispadanje u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, od aktuelnog šampiona Širaka. U Jermeniji je takođe bilo 1:1, ali je razlika u prvom meču, koji su Pljevljaci izgubili u Nikšiću sa 1:0.

Ovo je, takođe, prvi "pravi" prolazak Pljevljaka u narednu rundu jednog evropskog takmičenja, tek u sedmom pokušaju, ako se ne računaju dvije pobjeda nad amaterima iz San Marina.

"Puni smo utisaka i emocija. Mislim da smo uprkos svemu zaslužili ovaj prolaz, iako smo igrali sa ekipom vrlo sličnog kvaliteta. Borili smo se do posljednjeg daha, do posljednjeg minuta, igrači su pokazali i kvalitet i karakter, bili su najbolji kad je bilo najvažnije. Ispunili smo cilj, ostvarili veliki rezultat. Sada se okrećemo Slasku, ali ćemo o tome tek kad se vratimo", prokomentarisao je trener Rudara Mirko Marić.

Prvu utakmica 2. kola kvalifikacija za LE Rudar igra 18. jula protiv Slaska u Vroclavu, revanš je sedam dana kasnije u Podgorici.

Slask je prošle sezone eliminisao Budućnost u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Poljaci su slavili u Podgorici sa 2:0, dok je Budućnost bila blizu podviga u revanšu, kada je slavila sa 1:0 uz niz propuštenih prilika.

Mika – Rudar 1:1 (prvi meč 0:1)

Jerevan – Sportski kompleks „Mika“. Gledalaca: 4.000. Sudija: Sven-Erik Edvartsen (Norveška). Strijelci: Gazarjan u 45+1. minutu za Miku, Stojanović u 85. minutu za Rudar. Žuti kartoni: Aleks (Mika), Jeknić, Kaluđerović (Rudar).

Mika: Kačatrjan 6, Voskanjan 6,5, Petrosjan 6, Mkrtčijan 7, Satunjan 6,5, Movsisjan 6, Aleks 6, Gazarjan 7, Pogosjan 6 (Adamjan), Arakeljan 6 (Šahinjan), Hakobjan 6 (Muradjan 6,5).

Rudar: Vukliš 7, Jeknić 6, Petrović 6, Damjanović 6,5, Nestorović 6,5, Kaluđerović 6 (Sekulić 7), Vlahović 6,5, Brnović 6,5 (Rustemović), Šljivančanin 6 (Bambur 6,5), M. Jovanović 6,5, Stojanović 7.

Bonus video: