Gol u mreži Mike završava posao

Iako u prvoj utakmici nisu blistali, niti stvarali šanse, a ni previše prijetili protivničkom golmanu, Pljevljaci su se uvjerili da rival ipak nije bolji od njih
50 pregleda 0 komentar(a)
Rudar - Mika, Foto: Vesko Belojević
Rudar - Mika, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.07.2013. 09:18h

Dati gol i završiti posao. Nakon podgoričkih 1:0 to je jedina opcija o kojoj razmišljaju u pljevaljskom taboru.

Dakle, defanziva će biti zabranjena riječ jer bi ona vjerovatno proizvela fudbalsko samoubistvo, a „rudari“ su se, umjesto toga, nameračili na drugu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Braniti minimalnu prednost loše je i zbog činjenice da je Mika poznata kao prava domaćinska ekipa, pa bi svako navođenje vode na njenu vodenicu označilo neuspješni završetak još jedne evropske epizode.

Iako u prvoj utakmici nisu blistali, niti stvarali šanse, a ni previše prijetili protivničkom golmanu, a usput gostima omogućili da najmanje tri puta opasno zaprijete Vuklišu, Pljevljaci su se uvjerili da rival ipak nije bolji. Ni za nijansu. Naprotiv...

Damjanović je pogodio i svom timu donio pobjedu uprkos lošoj igri. Slijedeći logiku, jasno je da kvalitetnije izdanje, makar za 20 ili 30 procenata, treba da očisti put do još jednog pozitivnog rezultata. I dvomeča sa poljskim Slaskom u drugom kolu.

A ta bolja igra, da se vratimo na početak teksta, trebalo bi da olakša postizanje bar jednog, vjerovatno i kapitalnog pogotka.

"Jasno je da se nećemo braniti, ali ni srljati bez razloga. A, i zašto bismo? Imamo aktivan rezultat, oni moraju da jure minus, a nama ostaje da ih pametnom i disciplinovanom igrom na sredini terena natjeramo da griješe i otvaraju prostor za kontre. Ovih nekoliko dana iskoristili smo da ih još malo izanaliziramo, takođe i da malo dopunimo „ispražnjene baterije“ i da, nadam se, potpuno spremni dočekamo revanš. Sada prvi put uoči tog uzvratnog susreta imamo prednost, a pošto imamo i dosta iskusnih fudbalera u ekipi, siguran sam da sve to možemo da pretočimo u jedan sjajan rezultat i za Rudar i za crnogorski fudbal", rekao je trener Rudara Mirko Marić.

Ali, niko ne sumnja da crnogorskog predstavnika čeka veliki izazov.

"Naravno, čeka nas težak meč, gostujući teren, pritisak publike, ali apsolutno vjerujem u momke i osjećam da je ovog puta konačno došao red da odemo dalje", optimistista je Marić.

Jermencima će se suprotstaviti otprilike isti sastav od prošlog četvrtka, a jedini znak pitanja zbog manjih zdravstvenih problema stoji iza imena Miroja Jovanovića.

MIKA - RUDAR (prvi meč 0:1)

Jerevan - Stadion „Mika sport kompleks”. Kapacitet: 7.000. Sudija: Svejn-Erik Edvartsen (Norveška). Početak u 15.30.

Mika (4-4-2): Fišjan - Petrosjan, Voskanjan, Gor Pogosjan, Mkrtčjan - Satumjan, Gevorg Pogosjan, Muradjan, Movsisjan - Da Silva, Gazarjan.

Rudar (4-4-2): Vukliš – Jeknić, Nestorović, Damjanović, Petrović – Brnović, Kaluđerović, Vlahović, Jovanović (Sekulić) - Stojanović, Šljivančanin.

Bonus video: