Stoičkov podnio ostavku, jer ne vjeruje vlasnicima CSKA

“Dosta mi je, odlazim. Izdržali smo dok nije postalo jasno da nema šanse da će obećanja biti ispunjena”, naveo je Stoičkov u otvorenom pismu lokalnim medijima
115 pregleda 0 komentar(a)
Hristo Stoičkov, Foto: Bg.wikipedia.org
Hristo Stoičkov, Foto: Bg.wikipedia.org
Ažurirano: 08.07.2013. 12:50h

Nekada najbolji fudbaler Evrope Hristo Stoičkov podnio je danas ostavku na mjesto trenera CSKA iz Sofije, samo mjesec nakon što je preuzeo taj klub, rekavši da je izgubio povjerenje u vlasnike.

“Dosta mi je, odlazim. Pristao sam da počnem sa treninzima bez ugovora i imao sam veliku želju da pomognem. Imao sam podršku igrača i stručnog štaba”.

“Izdržali smo dok nije postalo jasno da nema šanse da će obećanja biti ispunjena”, naveo je Stoičkov u otvorenom pismu lokalnim medijima.

CSKA je najuspešniji bugarski klub sa 31 titulom, ali u posljednje vreme prolazi kroz težak period, suočen sa finansijskim problemima.

Titan sport, filijala Titan Internešal holdinga (Titan International Holdings), preuzeo je 2009. godine 100 odsto akcija CSKA.

U pokušaju da se smiri situacija uoči početka nove sezone, vlasnici su pažnju okrenuli ka Stoičkovu, četvrtom treneru u posljednjih 12 mjeseci.

Stoičkov, koji je osvojio tri titule u prvenstvu i četiri nacionalna kupa kao igrač CSKA tokom 80-ih godina prošlog vijeka, dočekalo je hiljade navijača na prvom treningu. Međutim, ubrzo su usledili problemi.

Samo dvije sedmice kasnije, vlasnici su u iznenadnom saopštenju na sajtu kluba naveli da su prenijeli 6,5 miliona akcija na Stoičkova, iako dogovor još nije bio zaključen.

Stoičkov je kazao i da je nekoliko privrednika bilo spremno da finansira CSKA, ali da su vlasnici spriječili promenu vlasništva.

“Prema mom shvatanju, to nije fer, transparentan i profesionalan rad. To nije način za postizanje visokih ciljeva ukoliko ne postoji poštovanje igrača, trenera i funkcionera, s jedne, i vlasnika kluba s druge strane. Laž ne može biti beskrajna i mi ne možemo ići naprijed. Bar ja ne mogu tako”, kazao je Stoičkov.

CSKA je prošle sezone bio treći u bugarskom šampionatu sa devet bodova manje od Ludogorec, koji je osvojio titulu.

Bonus video: