Četiri gola Mesija u očajno organizovanoj humanitarnoj utakmici

Agencija koja je organizovala utakmicu u Mesijevo ime je najavila 35 međunarodnih zvijezda na terenu, ali su timove morali da popunjavaju igrači sa američkih univerziteta!
3 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Beta/AP
Lionel Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.07.2013. 11:15h

Najbolji fudbaler svijeta Lionel Mesi postigao je četiri gola u humanitarnoj utakmici odigranoj na „Soldžer fildu” u Čikagu.

Ekipa nazvana Mesi i prijatelji pobijedila je Ostatak svijeta sa 9:6 pred 25.000 gledalaca, koji nisu dobili ono što im je obećano.

Naime, agencija koja je organizovala utakmicu u Mesijevo ime je najavila 35 međunarodnih zvijezda na terenu, ali ih se na pojavilo manje od pola, pa su timove morali da popunjavaju igrači sa američkih univerziteta!

Mesi je izašao iz igre u 69. minutu uz mješavinu ovacija i zvižduka, nakon čega je nestao, mada je bilo predviđeno da se druži s navijačima i dijeli autograme.

Doduše, u Čikagu se barem pojavio, za razliku od Los Anđelesa, gdje je slična utakmica trebalo da bude odigrana prošle srijede, ali je otkazana samo 27 sati prije početka, jer se Mesi posvađao s prometorima.

Razlog je bio što organizator turneje Andres Barko nije platio dovoljno Mesiju da dođe, već je odlučio da pokrije troškove nastale odigravanjem humanitarne utakmice u kolumbijskom gradu Medeljinu, koju je gledalo samo 12 hiljada ljudi.

Serija humanitarnih utakmica (dvije u Južnoj Americi) isplanirana je kako bi prihod od prodaje ulaznica išao u različite Mesijeve fondacije.

Nažalost, cijeli događaj je organizovan vrlo traljavo, što ne služi na čast zvijezdi Barselone. Uz ranije optužbe za poresku prevaru i fijasko s humanitarnim utakmicama, Mesi će željeti da što prije zaboravi ovo ljeto…

Bonus video: