Gol u revanšu vodi na Slask

"Dobili smo. To je od svega najvažnije. Jer da nam je neko prije utakmice ponudio 1:0, odmah bi potpisali. A nije bilo lako, vjerujte", zadovoljno je pričao strateg Rudara, Mirko Marić
0 komentar(a)
Dejan Damjanović, Foto: Vesko Belojević
Dejan Damjanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.07.2013. 19:39h

Igre skoro da nije ni bilo, šansi takođe, falilo je i snage, ali je jedna lopta ipak završila u protivničkoj mreži. Sasvim dovoljno za zadovoljstvo u pljevaljskom taboru.

I zbog trijumfa koji bi Rudaru mogao da donese plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali i činjenice da je protiv Mike ostvarena prva prava evropska pobjeda, ako se izuzmu dva duela sa amaterima iz San Marina.

Pogodio je Damjanović, gostujući napadači iz tri izgledne prilike nisu, pa će revanš u utorak odrediti putnika u narednu rundu.

A po svemu viđenom, Pljevljaci nemaju razloga da se plaše. Uvjerili su se da nisu slabiji od rivala, a ako u predstojećih 90 minuta pokažu samo malo više hrabrosti u ofanzivi, uz podrazumijevanu disciplinu u defanzivi i veznom redu, eto poljskog Slaska opet u Podgorici. I prilike da se osveti Budućnost.

"Dobili smo. To je od svega najvažnije. Jer da nam je neko prije utakmice ponudio 1:0, odmah bi potpisali. A nije bilo lako, vjerujte. Igrači su iscrpili i posljednju trunku snage stečene u proteklih 15 dana. Na sreću, isplatilo se i sada sa dosta optimizma možemo put Jermenije. Ali ne da se tamo branimo, već da pokušamo da postignemo makar jedan gol i time, nadam se, otklonimo sve dileme", zadovoljno je pričao strateg Rudara, Mirko Marić.

Njegov optimizam, međutim, dobiće pokriće samo ako bude malo više kreativnosti na sredini terena i malo više ideja u napadu. I jednog i drugog je nedostajalo pod Goricom, što je gostima omogućilo da drže loptu i da iz takvog razvoja situacije nekoliko puta opasno zaprijete Vuklišu. Posebno u finišu kada je izjednačenje „visilo u vazduhu“.

"To su bili momenti kada je pala koncentracija, naravno zbog umora i iscrpljenosti. Nismo kažnjeni, pa sada ostaje da se malo odmorimo, osvježimo, dodatno analiziramo Miku i spremimo odgovarajuću taktiku. Znam da ona neće biti defanzivna, ali ni previše ofanzivna. Kako god, čeka nas težak posao, ali garantujem da ni njima neće biti lako, jer Rudar zna da igra na strani. Ma, neka se ponovi prošlogodišnji rezultat iz Jermenije (Širak- Rudar 1:1), i sve će biti kako treba", zaključuje mladi stručnjak.

Do Jerevena 21 sat puta

Pljevljake, baš kao i prošle godine protiv Širaka, očekuje dugo i skupo putešestvije do Jermenije. Već u nedjelju ujutro autobusom do Beograda, pa let do Moskve, pa opet let iz Moskve do Jerevana. Sve ukupno 21 sat.

Onda slijede tri noćenja, pa istim putem nazad. Ali, sve će se to brzo zaboraviti ako se na vidiku pojavi poljski Slask iz Vroclava. Revanš Mika - Rudar igra se već u utorak, za razliku od većine parova kvalifikacija za Ligu Evrope,

Bonus video: