Mornar počeo pripreme, Dedaj otišao

"Tu sam da uvijek i u svakom trenutku na bilo koji način pomognem Mornaru. Ljubav prema klubu kome sam podredio sve ostale obaveze ne može da se ugasi", rekao je Dedaj
192 pregleda 1 komentar(a)
Petrovac - Mornar, Foto: Luka Zeković
Petrovac - Mornar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.07.2013. 18:21h

Prethodnih dana dosta bure se diglo oko FK Mornara, ali je za sada sve u najboljem mogućem redu u taboru barskog prvoligaša.

Ekipa pod dirigentskom palicom Obrena Sarića već mekoliko dana vrijedno radi na podizanju fizičke spreme pred izazove koji ih očekuju naredne sezone.

Novost je da je mjesto sportskog direktora napustio Nikola Dedaj, koji će i dalje biti član UO.

"Istina je, nisam više sportski direktor kluba koji mi je u srcu. Tu sam da uvijek i u svakom trenutku na bilo koji način pomognem Mornaru. Ljubav prema klubu kome sam podredio sve ostale obaveze u prethodnom periodu, ne može da se ugasi. I nikad neće", informisao nas je Dedaj.

U najužem rukovodstvu FK Mornar, uz predsjednika Žarka Pavićevića, nalaze se i dva ugledna privrednika, Gavrilo Radulović i Slavko Petrović.

"Ja sam već duži niz godina bio uz Mornar, a sada sam se uz moje saradnike prihvatio i malo odgovornijeg posla . I pored toga što će ekipa biti dosta promjenjena u odnosu na prethodnu sezonu, budite sigurni da ćemo biti konkurenti. Nadamo se zlatnoj sredini, i konačno jednoj sezoni u kojoj Mornar neće igrati baraž", istakao je član UO Gavrilo Radulović.

Ekipa već nekoliko dana radi u Baru. Stručni štab tempira početak priprema pred odlazak na bazične. Odluka je pala dase „fina ruka“ odradi u Krupnju. Mirnoj , ali i pravoj fudbalskoj bazi. Klub su napustili napadači Saša Jovović, defanzivci Matić, Marković i Simunović, golman Radanović, i jošm prije baraža Danilo Ćulafić.

Rotković i Skopljak su trenutno na probi, njihov povratak se očekuje za nekoliko dana a ako ne pronađu ino angažman, vjerovatno će ostati u Baru.

"Nekoliko važnih igrača je napustilo klub, ali očekuje povratak Rotkovića i Skopljaka koji su nam dva bitna igrača. Takođe moram istaći da smo već doveli i tri pojačanja. Članovi Mornara su Bojan Ivanović iz Mogrena, golman Zotran Aković iz Jedinstva, kao i njegov saigrač i nekada član Mornara Mihailo Petrović. Pojačanja će još biti- budite sigurni u to. Biće i igrača na probi, uglavnom iz zemalja okruženja. Cilj stručnog štaba je da do odlaska u Krupanj napravimo bazu od 22 igrača na koje ćemo računati za narednu godinu. Cilj je opstanak, ali i „zlatna“ sredina i konačno godina bez baraža", istakao je trener Mornara Obren Sarić.

Do odlaska u Krupanj ekipa će imati i dva ili tri probna meča. Prvi je 8.jula protiv komšija iz Petrovca. U dogovorima su i sa ekipama Lovćena i Budućnosti.

Bonus video: