Đorđević bolji od Aršavina

"Postigli smo čak tri gola na terenu tako jake ekipe, ali nikada nije dobro kada se utakmica ne dobije", sumirao je utiske nakon prvijenca u dresu prve ekipe Zenita Đorđević
0 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Fc-zenit.ru
Luka Đorđević, Foto: Fc-zenit.ru
Ažurirano: 05.07.2013. 09:30h

Šest dana prije 19. rođendana, Budvanin Luka Đorđević je pokazao da je spreman za najveću scenu. Mladi napadač Zenita je proglašen za najboljeg igrača prijateljske utakmice na prepunom Olimpijskom stadionu u Kijevu, u kojem je domaći Dinamo remizirao sa Zenitom (3:3).

Stvari se nijesu odvijale dobro za tim iz Sankt Peterburga, koji je gubio 2:1. Onda je trener Zenita Lućano Spaleti odlučio da umjesto najveće zvijezde, Andreja Aršavina, u 68. minutu sa klupe ubaci Đorđevića.

I pogodio je, pošto je Đorđević samo sedam minuta kasnije asistirao Keržakovu za izjednačenje, a u 85. minutu presjekao loptu vraćenu golmanu i razornim udarcem lijevom nogom nebranjivo je smjestio u gornji desni ugao gola Maksima Kovalja.

Ipak, Portugalac Luiš Neto je glavom savladao svojeg golmana u sudijskoj nadoknadi za remi na „Olimpijskom”.

"Očekivao sam grešku, jer smo napravili odličan presing i samo sam prihvatio loptu i smjestio je gdje treba. I kod asistencije Keržakovu sam nastavio dobru akciju tima. Prezadovoljan sam sopstvenom partijom, ali i igrom ekipe, osim u uvodnih 15 minuta. Postigli smo čak tri gola na terenu tako jake ekipe, ali nikada nije dobro kada se utakmica ne dobije", sumirao je utiske za ruske medije nakon prvijenca u dresu prve ekipe Zenita Đorđević.

Dobio si najveću ocjenu za igru, da li će to uticati da klub promijeni mišljenje i odustane od planirane pozajmice?

"U Tomsk svakako ne želim da idem, ali za sada ništa ne znam. Volio bih da ostanem, ali nije bilo novih razgovora. Na kraju prethodne sezone, Mister (igrači tako zovu Spaletija, prim.a) je u našem razgovoru naglasio da je potrebno da pođem negdje na pozajmicu. Dao sam saglasnost i samo znam da se sada razmatraju brojne ponude. Nekoliko njih su iz velikih evropskih klubova i želim da idem, steknem iskustvo i napredujem prije nego što se opet vratim. Tu se za sada ništa ne mijenja, a ja ću do novog razgovora nastaviti da na pripremama Zenita dajem sve do sebe", zaključio je Đorđević.

A protiv odluke o pozajmici Đorđevića ustali su i navijači Zenita. „Kapitena se nijedna ekipa ne odriče”, stoji u njihovoj podršci mladom napadaču.

Navijači, tako, nijesu zaboravili gest Đorđevića kada je zadržao kapitensku traku nakon izmjene Zirjanova u prvenstvenom meču sa Rostovom (1:1).

Bonus video: