Rudar protiv Mike: Presudiće kvalitet

Jermenska Mika vjerovatno jeste tim za poštovanje, ali ako je reper prošlogodišnji duel sa klubom iz te bivše sovjetske republike, Širakom, onda mjesta pesimizmu nema i ne smije biti
1 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2013. 14:32h

Ne računajući nejaki Tre Fiori iz San Marima, Pljevljaci su se prethodnih sezona, po pravilu, već u prvoj rundi opraštali od Evrope. Ovogodišnja odiseja, sudeći po snazi rivala i optimizmu u „rudarskim“ redovima, mogla bi potrajati bar jedno kolo duže.

Jermenska Mika vjerovatno jeste tim za poštovanje, ali ako je reper prošlogodišnji duel sa klubom iz te bivše sovjetske republike, Širakom, onda mjesta pesimizmu nema i ne smije biti.

Šanse su u najgorem slučaju pola-pola, vjeruje pomoćni trener Rudara, Vuko Bogavac, bazirajući vjeru u prolaz na dobro odrađenim, doduše kratkim pripremama i činjenici da Mika, u odnosu na Širak, ima bitan nedostatak jer prvenstvo u Jermeniji, za razliku od prošle godine, još nije počelo.

"Prošlog jula je Širak u startu bio u ogromnoj prednosti jer je iza sebe imao sedam ili osam takmičarskih utakmica. Ovog puta i mi i oni krećemo od nule, pa će uz nezaobilaznu dozu sreće i trenutne inspiracije, presuditi suvi kvalitet. A u tom segmentu, po onome što znamo, ne zaostajemo za Mikom. Još ako nas malo „pogura“ i podgorička publika, zašto da ne vjerujemo u plasman u drugo kolo", kaže Bogavac.

Ne želeći previše da se opterećuje konačnim rezultatom, Bogavac ipak ne krije da bi bilo kakav, pa čak i minimalan trijumf, još kad bi se potrefilo i bez primljenog gola, u potpunosti ispunio klupske planove.

"Mislim da bi tih 1:0 apsolutno zadovoljilo naše ambicije uoči revanša, idućeg utorka. Ali, čini mi se da je važnije da mi pružimo dobru igru i ponovimo ono što je uvijek krasilo Rudar – taktičku i trkačku disciplinu svih 90 minuta, a tada ni odgovarajući rezultat ne može izostati", zaključuje Bogavac.

„Rudari“ će kompletni na megdan Jermencima, izuzimajući mladog štopera Alića koji je u fazi traženja inostranog angažmana (pominje se španski Viljareal).

Bolji iz dvomeča Rudar - Mika sastaće se u narednoj rundi za poljskim Slaskom iz Vroclava, prošlogodišnjim rivalom Budućnosti u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Rudar - Mika

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Mihael Johansen (Danska). Početak u 20.30.

Rudar (4 – 4 – 2) : Vukliš - Tomašević (Jeknić), Nestorović, Damjanović, Petrović - Brnović, Kaluđerović, Vlahović, Jovanović - Stojanović, Ćosović (Šljivančanin).

Mika (4-4-2): Fisijan - Henrige, Karapetjan, Pogosjan, Movsisijan - Adamijan, Gazarijan, Petrosijan, Satumijan - Voskanijan, Muradijan.

Bonus video: